VL Wonen
Woning en Tuin

Trampoline kopen? Voor- en nadelen van een rechthoekige trampoline

We kennen allemaal de ronde trampolines. Steeds meer mensen kopen nu een rechthoekige trampoline. Rechthoekige trampolines hebben dan ook een aantal goede voordelen die je misschien wel overhalen om een rechthoekige trampoline aan te schaffen.

Een rechthoekige trampoline heeft ook zijn nadelen. In deze blog wordt er meer informatie gedeeld over een rechthoekige trampoline. Voor wie het geschikt is en waar je op moet letten als je een rechthoekige trampoline aanschaft.

Voor wie?

Een rechthoekige trampoline is voor iedereen geschikt. Vooral voor ouderen kinderen of volwassene is een rechthoekig trampoline ideaal. Er is meer oppervlakte om op te springen en de rechthoek zorgt er ook voor dat je hoger kan springen op een rechthoekige trampoline. Ook voor kleinere kinderen is een rechthoekige trampoline heel erg leuk. Wel wordt er aangeraden om een veiligheidsnet om de trampoline te doen, omdat het voor kleine kinderen nog onveilig kan zijn.

De beste plek

Met een rechthoekige trampoline kan je hem beter in de tuin plaatsen dan een ronde trampoline. Een rechthoekige trampoline kan je namelijk gemakkelijk in een hoek plaatsen, zodat er meer ruimte overblijft van de tuin. Wel wordt er aangeraden om twee meter om de trampoline vrij te houden, voor als er bijvoorbeeld iets gebeurd. Stel dat de trampoline gaat schuiven dan is het niet zo dat de trampoline de bloemetjes kapot maakt of tegen de schutting aankomt.

Op of in de grond

Een rechthoekige trampoline kan je op de grond zetten, maar je kan hem ook ingraven in de tuin. Turners bijvoorbeeld gebruiken vaak een rechthoekige trampoline. Deze graven ze dan in de tuin, zodat ze kunnen oefenen met springen. Het ligt er dan maar net aan wat je mooier vind en wat je ervoor over hebt. Om een trampoline in te laten graven kost wel geld en tijd. Als je het niet erg vind om een trampoline in de tuin te hebben staan dan kan je hem op de grond neerzetten. Ook voor de winter is het handiger om de trampoline af te bouwen en op te bergen. Met een ingebouwde trampoline moet je deze goed afschermen en ben je dat gedeelte van je tuin kwijt aan de trampoline. Ook wanneer je geen trampoline meer wilt hebben zul je een gat in de tuin hebben. Denk dus goed na over wat je wilt en hoe dat in de toekomst zal zijn.

Welke afmeting?

Ook voor de rechthoekige trampoline zijn er verschillende afmetingen. Controleer hoeveel ruimte je in de tuin hebt voor een trampoline. Ga dan ook na of dat de trampoline alleen door kinderen wordt gebruikt of ook door volwassene. Elke trampoline kan een ander gewicht aan dus het is belangrijk om te weten wie er op de trampoline springen en hoeveel mensen er tegelijk op kunnen.

Conclusie

Een rechthoekige trampoline is in principe geschikt voor iedereen, maar er wordt aangeraden om vooral een rechthoekige trampoline te kopen voor wat oudere kinderen en/of volwassene. Daarnaast is het goed om te bepalen waar je de trampoline wilt en hoe groot de trampoline moet zijn. Houdt daarbij rekening met de kosten. Hoe groter en beter de trampoline hoe duurder de trampoline is. Een trampoline met veiligheidsnet is duurder, maar je kan ook altijd later nog beslissen om een veiligheidsnet te kopen.

Met een rechthoekige trampoline kan je meer en hoger springen, omdat je door de veren niet naar het midden wordt gestuurd. Houdt er wel rekening mee dat een rechthoekige trampoline daardoor meer balans nodig heeft.