De voordelen van een nieuwe cv

Meestal ga je pas over een nieuwe cv nadenken wanneer de oude aan het eind van zijn levensduur is. Een cv gaat gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar mee. Toch biedt het eerder nemen van een nieuwe cv soms meer voordelen dan dat je in eerste instantie denkt. Het kan ook goedkoper zijn dan wanneer je, je cv moet laten vervangen of repareren. Op deze pagina geven we jou de voordelen die het nemen van een nieuwe cv met zich meebrengt. Lees dus snel verder!

Je bespaart op energiekosten

Het besparen op de energiekosten is een reden die de meeste mensen hebben als ze een nieuwe cv willen. Een oude cv-ketel neemt namelijk vaak veel meer gas dan een nieuwe moderne cv-ketel. Een nieuwe cv-ketel is daarnaast vaak ook nog beter en warmt je huis dus nog sneller op dan eerst. Je huis is dus sneller warm voor een lagere prijs!

De waarde van je huis verhoogt

Een nieuwe cv-ketel kan een aardig grote impact hebben op de waarde van je huis. Door het verbeteren van je energielabel verhoog je namelijk de waarde van je huis. Zo heb je er zelf dus profijt van en kan je meer geld voor je huis vragen wanneer je dit wilt gaan verkopen.

Bepaal gemakkelijk de temperatuur

Met een cv heb je geen gedoe met het instellen van je temperatuur. Als je bijvoorbeeld dat het 21 graden wordt in de woonkamer dan kan dat ook. Dit hoef je dan alleen maar in te stellen op de thermostaat. Het is zelfs mogelijk om een tijd op de thermostaat in te stellen. Je kan dan bijvoorbeeld ervoor zorgen dat het om 16:00, 21 graden is. Zo heb je altijd een warm huis wanneer je thuiskomt, maar heb je geen hogere kosten als de cv de hele dag aan moet staan.

Het combineren van warm water en de verwarming

Bij het kiezen van een nieuwe cv is er ook de keuze om een combiketel te nemen. Dit is een cv-ketel die zowel de verwarming van je huis doet als het water verwarmd. Hierdoor heb je dus geen losse boiler of geiser meer nodig. Wil je ook een cv-ketel laten plaatsen? Laat een cv-ketel plaatsen in Zuid-Holland.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten