Is kunstgras geschikt voor huisdieren?

Gaan huisdieren en kunstgras samen? Is kunstgras geschikt voor dieren ? Hier zijn enkele antwoorden op de belangrijkste zorgen van eigenaren van gezelschapsdieren die nep gras willen installeren.

Hond, kat en kunstgras: hoe aanpassen?

Nepgras is zowel prettig voor zowel dier als mens. In dit nieuw aangelegde gebied zal uw metgezel graag met u sporten en spelen!

Kunstgras is een homogeen, schoon en niet-allergeen oppervlak , samengesteld uit gestabiliseerde polypropyleen en polyethyleen vezels met veel voordelen:

  • Het gras heeft een zacht oppervlak, veilig en aangenaam voor de kussentjes van uw huisdier want hier zitten geen doornen , stenen of gaten die de poten of snuit van kunnen beschadigen .

  • Kunstgras gezonder dan echt gras! Er zitten geen schadelijke stoffen in de vezels die je huisdier kan inslikken. Beten of krassen zullen het niet beschadigen gezien de sterke strengen van een kwaliteits kunstgras !

  • Nepgras is volledig hypoallergeen. Oorspronkelijk ontworpen voor mensen, worden alle voorzorgsmaatregelen genomen om het zo inert mogelijk te maken. Dit betekent geen risico op roodheid , puistjes , irritatie of huidreacties van welke aard dan ook!

  • Het nepgras herbergt geen schadelijke insecten. In tegenstelling tot natuurgras is het geen tijdelijk toevluchtsoord voor ongedierte zoals teken of vlooien. U kunt uw kunstgras eenvoudig ontsmetten met een geschikt product dat veilig is voor uw omgeving.

 

Welke kunstgras modellen voor dieren?

Een hoogwaardig kunstgras is resistent en ontworpen om lang mee te gaan. Het is vooral de hoogte van de grassprieten die belangrijk zijn. Een kort model heeft het dubbele voordeel dat het onderhoud beperkt en intensief gebruik van uw kunstgras bevordert. Lange sprieten zullen meer inspanning vergen op het gebied van netheid en onderhoud. Aan de andere kant zullen ze veel zachter aanvoelen en zal hun esthetiek u de illusie van een echt gazon garanderen.

 

Welk onderhoud als uw huisdier zijn behoefte doet aan uw gazon?

 

Wanneer uw  kunstgras tuin de speelplaats en overigens hun privé toilet wordt, is schoonmaken onvermijdelijk. Helaas zal dat met nepgras net zo zijn.

Het schoonmaken van een kunstgrasveld na een honden- of kattenplas is heel eenvoudig. Het volstaat om grondig met een waterstraal te spoelen om geurtjes te neutraliseren.

Citroen kan ook effectief zijn bij het neutraliseren van urinegeuren : wrijf een halve citroen in waar de geur het sterkst is. Ook na tien minuten afspoelen.

Als u meer in de diepte wilt handelen, weet dan dat er veel producten zijn voor het reinigen en desinfecteren van kunstgras .

Poep verwijdert u best met de hand. Laat de rest drogen. Reinig tot slot met een spons en zeepsop.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten