Zonwering: de voordelen van rolluiken Hoogeveen

VL wonen

Als je echte schaduw in je huis of appartement wilt hebben, installeer je rolluiken Hoogeveen voor de ramen. De aankoop en installatie van rolluiken kan prijzig zijn, maar ze bieden meer voordelen dan alleen bescherming tegen de zon.

Voor veel huiseigenaren zijn rolluiken de meest betrouwbare zonwering die ook nog eens vele jaren meegaat. Het materiaal is tegen heel wat bestand: lamellen, kast en rails zijn gemaakt van PVC of aluminium, zeldzamer ook van staal. In speciaalzaken vindt je een ruime keuze – qua kleuren, vorm van de bak, soort bediening en natuurlijk extra’s.

Er zijn drie soorten rolluiken Hoogeveen

  • Aan de bovenkant gemonteerde rolluiken Hoogeveen: Hier wordt de rolluikkast van bovenaf op het raam geplaatst en aan elkaar gemonteerd.
  • Rolluiken aan de voorkant zitten voor het raam. De bak wordt onzichtbaar in de muur geïntegreerd of wordt als blikvanger aan de gevel bevestigd.
  • Ingebouwde rolluiken worden in het metselwerk boven het raam aangebracht, en bijna uitsluitend in nieuwe gebouwen.

Hoe dan ook, rolluiken kunnen veel meer doen dan beschermen tegen de zon. Het zijn echte allrounders van het huis. In dit blog ontdek je wat de voor- en nadelen van rolluiken zijn.

Voordelen van rolluiken

  • Rolluiken zijn stabiel en strak, dat is het wel zo’n beetje zou je denken. Maar er is nog veel meer.
  • Rolluiken houden je huis koel en in de schaduw.
  • Rolluiken in lichte kleuren weerkaatsen de zonnestralen, zodat ze het venster niet raken. Zo blijft de kamer mooi in de schaduw en warmt hij minder op. Dit bespaart de kosten van ventilatoren of airconditioners.

In de winter, blijft de warmte binnen

Als het buiten koud is, doe dan ’s avonds – of als je er niet bent – de “luiken” naar beneden. Zo kan de kou van buiten niet binnenkomen en gaat de waardevolle warmte van het verwarmingssysteem niet verloren. Rolluiken van PVC zijn vaak beter warmte-isolerend dan aluminium versies.

Rolluiken als privacyschermen

Vooral in de slaapkamer scoren rolluiken ook punten als privacyschermen. Extra privacy of zonwering in de slaapkamer zoals gordijnen, plisségordijnen, rolgordijnen of jaloezieën zijn niet nodig.

Goede bescherming tegen slecht weer

Rolluiken vormen een solide barrière tegen hevige stormen en hagel of slagregen.

Rolluiken maken het inbrekers moeilijk

Veiligheidsrolluiken (gemaakt van hoogwaardig aluminium of staal) beschermen tegen ongenode gasten. Dankzij de versterkte componenten zijn ze gecertificeerd volgens DIN EN 1627 met weerstandsklasse (RC) 2.

Lawaai en muggen blijven buiten

Er zijn andere dingen die niet van buitenaf moeten worden binnengelaten. Bijvoorbeeld lawaai dat een rolluik buiten houdt of vervelende beestjes. Gelukkig zijn er rolluiken met geïntegreerde insectenhorren.

Rolluiken verfraaien de gevel

In moderne huizen met ramen die van vloer tot plafond reiken, worden rolluiken een belangrijk designelement. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, bijvoorbeeld passend bij de voordeur, het dak en de raamkozijnen. Je kunt ervoor kiezen om het rolluik in een andere kleur te bestellen dan de kast of de geleiderails.

Gemakkelijk te bedienen

Het is ook mogelijk om aan de riem te trekken. Het is fijner met een motor die het werk doet. Ook met radiografische afstandsbediening vanaf de bank of vanuit een andere kamer. Dankzij Smart Home kunt je de rolluiken via het internet bedienen met je smartphone of tablet. Of het gebeurt allemaal vanzelf als een weerstation de commando’s geeft of een timer. Dit is ook een goed idee voor het veinzen van aanwezigheid tijdens de vakantie.

Rolluiken kunnen achteraf ingebouwd worden

Rolluiken kunnen ook achteraf worden gemonteerd, vooral omdat ze meestal toch op maat worden gemaakt. Bij de renovatie van de ramen zijn zowel aan de voorkant als aan de bovenkant gemonteerde rolluiken mogelijk.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten