VL Wonen
Wonen in een appartement

Wat is het belang van schoon drinkwater?

VL wonen

Schoon drinkwater is onmisbaar voor onze gezondheid. Vraag dat maar eens aan inwoners van onze ontwikkelingslanden. Maar we ondervinden ook dichter bij de gevolgen van onzuiver drinkwater. Bijvoorbeeld op onze favoriete vakantiebestemmingen in het zuiden of in meer exotische vakantielanden. Daar wordt het gebruik van kraantjeswater niet voor niets sterk afgeraden. Daar vinden we in het leidingwater vaak allerlei ziekteverwekkende virussen, bacteriën en parasieten. Die zorgen voor een groot gezondheidsrisico dat jaarlijks heel wat vakanties in het water doet vallen. Gelukkig is dit hier bij ons niet het geval. Ons leidingwater wordt zelfs op meer parameters gecontroleerd dan flessenwater. Het belang van schoon drinkwater is dus wel erg groot. En gelukkig kunnen we ook zelf veel doen om het water dat thuis uit de kraan vloeit zo zuiver en gezond mogelijk te houden.

 

Gezondheidsrisico’s van verontreinigd drinkwater

Virussen, bacteriën, parasieten en andere (chemische) stoffen in kraantjeswater brengen onze gezondheid in gevaar. Denken we maar aan de vele vakantiegangers in het zuiden die hun langverwachte vakantie in het water zien vallen door hevige diarree als gevolg van onzuiver drinkwater, maar het kan veel erger. Sommige ziekteverwekkende organismen die via verontreinigd drinkwater verspreid worden veroorzaken meer ernstige en zelfs levensbedreigende ziektes zoals tyfus, cholera en hepatitis A en E. Vooral voor personen met een lage natuurlijke weerstand, ouderen en kinderen zijn deze micro-organismen even goed gevaarlijk.

 

Schoon drinkwater met waterzuiveraars

Zuiver en schoon drinkwater zonder allerlei (giftige) afvalstoffen bekomen we met het inzetten van waterzuiveraars. Die zorgen voor schoon, zuiver en hygiënisch water. Zuiver water is geschikt als drinkwater en voor huishoudelijk gebruik. Water zuiveren doen we op diverse manieren zoals filtratie, destillatie en sedimentatie om het vervuilde water te reinigen. Waterzuiveraars bevatten speciale filters die onzuiverheden uit het vervuilde water filteren.

 

De voordelen

Waterzuiveraars doen meer dan het zuiveren van water bij zowel grote bedrijven als bij KMO’s. Ook thuis is de nood aan waterzuiveraars groot. Met hoogwaardige waterzuiveraars kunnen we de goede kwaliteit van ons schoon drinkwater garanderen. Er zijn meerdere soorten waterzuiveraars. Waterzuiveraars voor thuis zijn niet zo nodig de duurste. Kies de waterzuiveraar met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Die is in de eerste plaats aangepast aan je woon- en leefomstandigheden. De juiste waterzuiveraar zorgt voor heel wat voordelen, ook op het vlak van onze gezondheid.

 

Een goede zuiveraar zorgt voor schoon en gezond drinkwater

Waterzuiveraars zorgen in de eerste plaats voor schoon en gezond drinkwater. We gebruiken steeds meer synthetische chemicaliën. Hun afvalproducten komen in onze rivieren en watervoorraden terecht. Waterzuiveraars zorgen ervoor dat het water dat drinken of in onze keuken en badkamer gebruiken vrij van alle verontreinigde en toxische stoffen is.

 

Drinkwater met een aangename smaak

Omdat waterzuiveraars alle scheikundige stoffen en onzuiverheden uit ons kraantjeswater halen bevat het uitsluitend gezond voedingsstoffen, vooral mineralen. Dat is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar zorgt tegelijk voor een aangename smaak van ons kraantjeswater. Met een waterfilter drink je gezond, hygiënisch en veilig water uit de kraan.

 

Drinkwater uit de kraan is schoon én goedkoop

Drinkwater is vaak gezonder dan flessenwater (het wordt constant op veel meer parameters gecontroleerd) en toch goedkoper. Schoon drinkbaar water kost amper enkele eurocenten per liter en dat is veel minder dan de anderhalve euro voor doorsnee flessenwater. Belangrijk is ook dat waterfilters helemaal geen vervuilende stoffen in ons milieu brengen, integendeel, ze houden ons milieu brandschoon.

 

Waterzuiveraars voor drinkwater ook onmisbaar op het werk

Een waterzuiveraar zorgt niet alleen voor drinkwater in huis, maar ook op het werk in bedrijven, ziekenhuizen en scholen. In ziekenhuizen zijn waterzuiveraars essentieel voor het desinfecteren van water. Dat is nodig voor heel wat medische procedures en verschillende behandelingen.