VL Wonen
Image default
Home entertainment en communicatie

Waarom kiezen voor een TV plafondbeugel?

De TV plafondbeugel is een ongelooflijke uitkomst. Het levert nog meer mogelijkheden om vanuit verschillende hoeken TV te kunnen kijken. De royale keus uit diverse plafondbeugels zorgt ervoor dat succes verzekerd is. Je vind altijd die beugel, speciaal geschikt voor jouw doel of dat nu thuis, op kantoor op een beurs is. Professionele uitvoeringen en elektrische afstandsbedieningen waarmee de kijkhoek ingesteld kan worden, het is allemaal mogelijk, net als de TV beugel voor schuine wanden.

Voordelen van een TV plafondbeugel

Deze TV beugel kent net zoveel mogelijke toepassingen als de TV beugel voor aan de muur. Je kunt de kijkhoek aanpassen en de TV lager of hoger hangen. Door de armen die aan de TV plafondbeugel bevestigd zijn kan de TV ook een stuk van het plafond naar beneden hangen. Een hoog plafond hoeft dus geen belemmering te zijn. Aan de andere kant is een laag plafond ook geen probleem. Kies dan een TV plafondbeugel die platter tegen het plafond hangt, maar waarvan de kijkhoek wel aangepast kan worden door kantelen of draaien en je ervaart optimaal kijkplezier. Vanuit bed, de bank, een luie stoel, ook voor een kleine woning kan dit een prima oplossing zijn. Heb je te maken met een schuin dak dan is een TV plafondbeugelook een uitkomst. Na het kijken duw je de TV weer tegen het dak en heb je er verder geen last meer van.

Professioneel gezien is de TV plafondbeugel ook interessant. Er zijn verschillende uitvoeringen met onder andere de mogelijkheid twee TV’s aan een TV plafondbeugel te monteren. Op die manier zijn getoonde beelden overal te zien en ben je dus niet van een kijkhoek afhankelijk. Dit zijn de extra zware uitvoeringen.

Professionele kwaliteit

Naast merken als Xtram, DQ, Mywall en de verschillende TV merken is er ook Vogels, een zware kwaliteit TV plafondbeugel die veel bedrijfsmatig gebruikt wordt, maar ook in de privésfeer een prima oplossing is. Zeker wanneer het gaat om wat grotere en dus zwaardere TV’s. Zo zijn er, als een bijzonder complete uitvoering, TV plafondbeugels die helemaal rond kunnen draaien en waarbij de kijkhoek ook nog twintig graden gekanteld kan worden. Door de extra lange armen kan de TV op anderhalve meter van het plafond opgehangen worden, of hoger natuurlijk, dan kort je de armen wat in. Een gewicht tot tachtig kilo is geen probleem voor deze TV beugel. In sommige gevallen kan er zelfs gekozen worden tussen de traditionele landschap ophanging of de portretvariatie.

Praktische thuisoplossingen

De TV plafondbeugel voor thuis is van dezelfde gemakken voorzien. De hoogte is instelbaar, net als de kijkhoek en verschillende kantel- en draaivariaties zijn beschikbaar. Deze beugels zijn er niet alleen voor de kleinere TV’s. Hou je van lekker veel overzicht en prefereer je daarom een groot beeld, selecteer dan op het plafond en het formaat TV. Dat kan oplopen tot wel anderhalve meter in breedte, afhankelijk van het gewicht. Overigens is een elektrische bediening bij een aantal TV plafondbeugels beschikbaar.

Heb je eenmaal een TV plafondbeugel in gebruik genomen, dan wil je nooit meer anders. Of je nu zakelijk of thuis de TV gebruikt, het kijkcomfort is gewoonweg fantastisch.

 

Gerelateerde artikelen

De beste entertainment mogelijkheden in huis vinden?

Zelf bier brouwen? Dit heb je allemaal nodig!

De warme maand december