Waarom een traprenovatie?

VL wonen

Zeker nu de trap een heel andere rol heeft gekregen binnen het huis, is traprenovatie een ondertussen veel besproken onderwerp. Want was de trap voorheen alleen een handig meubel om naar boven en weer naar beneden te lopen, de trap is tegenwoordig vooral een blikvanger binnen het interieur, de trap als stralend middelpunt dus. De trap moet er dus perfect uitzien en daarvoor is soms een traprenovatie noodzakelijk.

De specialist zorgt ervoor dat de trap weer als nieuw is

Behalve om de trap er als eyecatcher uit te laten zien, kun je ook voor traprenovatie kiezen als de trap met de jaren wat beschadigd geraakt is. Zeker is dat nadat de specialist de trap gerenoveerd heeft, de trap weer als nieuw is. Hoewel je met wat inzicht best zelf de klus die traprenovatie heet kunt klaren, is het altijd verstandig een specialist in te schakelen. Dan heb je het beste resultaat en wordt die trap ook daadwerkelijk het pronkstuk van je woning.

Er zijn verschillende manieren waarop jij de trap kunt laten renoveren. Je kunt de trap in zijn geheel laten renoveren, je kunt ook kiezen voor het opnieuw laten bekleden van de trap. Tussen deze werkwijzen zit nogal wat verschil en verschil zal dan ook zeker ontstaan in de rekening die je voorgeschoteld krijgt. Traprenovatie kan ook aan de orde zijn als de treden te veel kraken of ietwat uitsteken. Een vakman kan de treden weer op maximale spanning brengen of een stuk van de treden zagen. Uiteraard is het vernieuwen van de trapbekleding de meest goedkope manier van traprenovatie.

De kosten zijn afhankelijk van het soort trap en ook van de vorm van de trap

Over de kosten is op voorhand geen zinnig woord te zeggen. Het ligt aan het soort trap dat je in je huis hebt maar ook aan de vorm en aan de staat van de trap. Ook ligt het er maar net aan waarmee jij de trap laat bekleden. Je zult begrijpen dat een draaiende trap die je met hout laat bekleden duurder is dan een rechte trap die voorzien wordt van laminaat. Helemaal hip is hout, vaak eikenhout, op de trap. Hout is een natuurlijk product en heeft die uitstraling ook Voordeel is dat je eerst de vakmensen hun werk laat doen. Daarna kun je de trap schuren, lakken en overschilderen; het is maar net wat jij wilt. Hoewel hout duurder is, heb je er ook behoorlijk langer plezier van. Wat dat betreft is het de investering dan ook beslist waard.

Laat de werkzaamheden uitvoeren door een specialist

Wie het perfecte resultaat nastreeft doet dus altijd zaken met een specialist. Dat gaat zeker op voor eerder genoemde klusjes als het op spanning brengen van de treden of met korter maken van die treden. Ga daar niet zelf mee aan de slag, want dit is zeer specialistisch werk. En als je toch investeert in een traprenovatie, dan investeer je iets meer en laat je het werk voor je doen. Dan weet je zeker dat er straks een trap in je huis zit om van te watertanden.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten