Waarom een Android TV Box niet mag ontbreken in een woonkamer

Wellicht heeft u ooit eerder gehoord over dit soort apparaten: Android TV Boxen. Zo niet, dan leggen wij het graag uit. Een Android TV Box is een mediaspeler dat je aansluit door middel van een HDMI-kabel aan jouw tv. Op dit soort mediaspelers kun je content streamen, denk hierbij aan: Netflix, YouTube, Disney+, Amazon Prime en Spotify. Het ideale aan dit soort kastjes is dat je niet de content hoeft te casten naar het boxje. Je speelt het rechtstreeks af via het boxje zelf. Net als bij een computer bijvoorbeeld, alleen is het boxje dus volledig aangesloten op de televisie in de woonkamer en kun je het bedienen via een afstandsbediening die doorgaans wordt meegeleverd.

Waarom zou ik een Android TV box verkiezen boven een Google Chromecast?

Misschien denk je nu: wat is eigenlijk het verschil tussen een Chromecast en een Android TV Box? Veel mensen hebben namelijk een Chromecast aangesloten op hun televisie. Je kunt er heel makkelijk series en films op casten. Maar daarmee is ook veel gezegd. Het is bijvoorbeeld op veel Android TV Boxen mogelijk om te casten. Zo hebben veel Android TV Boxen een ingebouwde Google Chromecast. Dus je slaat twee vliegen in één klap. Hier lees je meer over het verschil tussen een Android TV Box en een Chromecast. 

Waar vind ik een Android TV Box?

Android TV Boxen kun je tegenwoordig op veel plekken verkrijgen, maar vooral op het internet zijn ze populair. Bijvoorbeeld op Bol.com heb je een groot aanbod. Maar er zijn ook specialisten zoals Boji.nl die gespecialiseerd zijn in verschillende boxen. Zo kunnen zij je makkelijk uitleggen wat voor box het beste past in jouw woonkamer. De een heeft namelijk meer behoefte een aan box waar je makkelijk Netflix op kunt kijken en de ander wilt graag films downloaden. Allebei zijn mogelijk!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten