Waar moet je aan denken bij het kopen van een tv?

Ben je op zoek naar een tv? Dan ben je waarschijnlijk wel erachter zijn gekomen dat het aanbod enorm is. Dit maakt het lastig om te kiezen. Ook zal je waarschijnlijk allerlei begrippen en termen  tegen zijn gekomen waarvan je de betekenis geeneens weet. Wil jij weten waarop je moet letten bij het aanschaffen van je tv? Lees dan verder.

Prioriteiten stellen

Jij weet wat voor jou belangrijk is. Tenzij je budget ongelimiteerd is, zal je verschillende dingen tegen elkaar moeten afwegen en kijken wat voor jou het belangrijkst is. Wat voor iedereen waarschijnlijk het belangrijkst is, zijn de noodzakelijke features. Stel je wilt per se een tv met een gaming feature, dan vallen alle tv’s zonder deze feature al af. Een andere prioriteit die je kan stellen is de kwaliteit van het beeld. Besparen op de beeldkwaliteit kan ervoor zorgen dat je spijt krijgt, want je beeldkwaliteit is achteraf niet meer te verbeteren. Aansluitend bij de beeldkwaliteit is het formaat van je beeld. Hoe groter je beeld is, hoe belangrijker het is dat je beeldkwaliteit goed is.

Merken

Vaak wordt gevraagd wat nou het beste televisiemerk is. Deze vraag is eigenlijk niet te beantwoorden. De populairste merken zijn Samsung, LG, Sony, Panasonic en Philips. Al deze merken hebben een super uitgebreid assortiment binnen verschillende prijsklassen. Voor de relatief goedkope tv’s kan je kiezen voor merken als Salora, Telefunken of Toshiba.

Smart-TV

Smart-tv’s zijn tv’s die verbonden kunnen worden met het internet en waarmee je op je tv op apps kan. Denk bijvoorbeeld aan Netflix of Spotify. Wil je bijvoorbeeld met je tv veel Netflixen, zorg dan ervoor dat je een smart-tv neemt. Ook is het mogelijk om Netflix af te spelen op tv’s die geen smart-tv zijn, maar dan moet je een Chromecast aanschaffen en steeds met je telefoon naar de tv streamen.

Waarvoor gebruik je de tv?

Ook is het belangrijk om jezelf af te vragen waarvoor je je tv gebruikt. Wil je een tv waarop je wilt gamen, dan moet je tv bijvoorbeeld geen input-lag hebben. Stel je kijkt met veel mensen tv in de woonkamer, dan zal een grotere tv geschikt zijn. Ga je vaak muziek luisteren op de tv, dan is de geluidskwaliteit weer belangrijk. Overigens kan de geluidskwaliteit verbeterd worden met een soundbar. Ook kan je jezelf afvragen of je tv als decoratie moet dienen. Vaak kunnen met voorzetwand tv de kabels et cetera weggewerkt worden.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten