Waar let je op bij de aanschaf van een sfeerhaard?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om over te gaan tot de aanschaf van een sfeerhaard. Velen vervangen zelfs de bestaande open haard voor een elektrische haard. Een elektrische haard heeft nu eenmaal meer voordelen, is op de lange termijn voordeliger en levert minder gevaar op. Wie overweegt een dimplex sfeerhaard te plaatsen, zal met een aantal dingen rekening moeten houden.

Wel of geen verwarming

Veel mensen denken dat een elektrische haard ook automatisch warmte afgeeft. Dit is echter niet altijd het verschil. Er zijn haarden te koop die een verwarmingselement hebben en er zijn haarden waarbij deze niet is ingebouwd. Doorgaans zijn haarden zonder verwarmingselement aanzienlijk lager geprijsd dan wanneer er wel warmte gegenereerd kan worden. Bedenk dus goed of u wilt dat de haard ook daadwerkelijk de mogelijkheid moet hebben warmte af te geven.

De locatie van de sfeerhaard

In principe kan een haard overal in huis geplaatst worden, mits er voldoende ruimte is en een aansluiting op het stroomnetwerk. Is er op de plek waar je de haard wilt laten plaatsen een stopcontact aanwezig, dan is dat al voldoende. Is dat niet het geval, dan kan deze aangelegd worden, maar dat zal meer kosten met zich meebrengen. Bedenk ook of u de haard wilt laten inbouwen en neem dan goed de afmetingen op van de beschikbare ruimte.

De functies van de haard

Elke haard is anders. Waar de een vooral een strak design heeft, blinkt de ander uit in functionaliteit. Belangrijk is in ieder geval dat u, voordat u de haard aanschaft, het toestel in werking kunt zien. Bezoek daarom altijd even de showroom en vraag de verkoper om een demonstratie. U voorkomt daarmee dat u voor nare verrassingen komt te staan. Let vooral op de vorm van de vlammen en de manier waarop houtblokken eruit zien wanneer de haard actief is. Vergeet niet te vragen of de haard met of zonder afstandsbediening wordt geleverd.

Neem de tijd voor de aanschaf van uw sfeerhaard en houd er rekening mee dat aan het installeren van de  haard vaak extra kosten zijn verbonden.

Meer informatie: www.sfeertotaal.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten