Voor- en nadelen van kunstgras

VL wonen

Een gazon met kunstgras. De ene persoon zal blij zijn met het onderhoudsgemak terwijl een ander de levendigheid en charme van een echte grasmat niet wil missen. Overweeg je om kunstgrasmatten in jouw tuin te plaatsen? Lees hier meer over de voordelen en de nadelen van kunstgras. Groen gazon het hele jaar rond De aantrekkingskracht van kunstgrasmatten, zoals bijvoorbeeld Edelgrass kunstgras, zit onder meer in het feit dat het er altijd goed uitziet. Uitgedroogd gras in de zomer? Kale plekken in je groene gazon? Een tuin die in een modderige boel veranderd tijdens de natte herfstmaanden? Dit behoort met kunstgras echt tot het verleden.Kies je voor kunstgras dan zal je tuin er het hele jaar rond hartstikke verzorgd uitzien, zonder dat je daar heel veel moeite voor moet doen.Daarbij gaat kunstgras steeds langer mee én is het kleurvast. Zo kun je heel wat jaartjes vooruit met een altijd groen gazon.

Eenvoudig in het onderhoud Dat je met kunstgras voor een relatief onderhoudsarm gazon kiest, is een ander groot voordeel. Waar je met echt gras behoorlijk wat tijd kwijt bent aan bemesten, sproeien en maaien, hoeft dit met kunstgras allemaal niet meer. Toch is het wel belangrijk om je kunstgras een beetje te onderhouden. Dit doe je door af en toe de takken en bladeren van het kunstgras te vegen. Zo blijf je ontkiemend onkruid voor. Ook wordt bijvoorbeeld de urine van honden en katten met kunstgras niet afgebroken. Heb je huisdieren die met regelmaat een plasje plegen op het gazon? Voorkom dan vervelende geuren door het kunstgras af te spoelen met de tuinslang.

Duurder in aanschaf Een nadeel van kunstgras is dat het duurder is in aanschaf dan graszoden en graszaadjes. Daarbij kost ook het plaatsen van kunstgras meer geld. Hoewel dit in eerste instantie een nadeel is, kun je stellen dat kunstgras op termijn om minder onderhoudskosten vraagt. Je bespaart naast geld ook zeker onderhoudstijd wanneer je kiest voor kunstgrasmatten. Of je dit laatste als voordeel of nadeel ziet, hangt af van jou als persoon. Waar de één als een berg tegen het steeds terugkerende tuinonderhoud kan opkijken, vindt een ander hier juist ontspanning in. Minder levendig Hoewel kunstgras zeker de uitstraling heeft van natuurlijk gras kun je bij een kunstgras gazon wel een zekere charme missen.

Met kunstgras ziet je tuin er altijd keurig verzorgd maar precies hetzelfde uit. Er komen minder dieren op je gazon af en je zult het moeten stellen zonder de geur van pas gemaaid gras. Je verliest met een kunstgras gazon daarom wel iets aan levendigheid en seizoen beleving in je tuin.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten