Verstopping? Alles wat u moet weten!

U bent net klaar met douchen en u merkt op dat het water de douchbak uitloopt. Of bent u net naar het toilet geweest en blijft het water hoog staan na het doorspoelen? In dit soort gevallen heeft u last van een verstopping. Vaak kunt u dit gemakkelijk zelf verhelpen door bepaalde middelen of gereedschappen te gebruiken. Helaas kan het voorkomen dat de verstopping niet door een onopgeleid persoon verholpen kan worden. Voordat u een loodgieter uit uw omgeving inschakelt, kunt u zelf proberen om de verstopping op te lossen.

Uw wc is verstopt

Vaak is een verstopte wc lastig te verhelpen, omdat het waarschijnlijk achter een muur van de oorzaak. U kunt hier dan ook niet gemakkelijk bij, het is namelijk vaak erg lastig! De meest voorkomende oorzaken van een verstopt toilet is vastzittend wc-papier, zeepresten of etensresten. Ook kan het veroorzaakt zijn door uw kind, die per ongeluk zijn speelgoed in het toilet liet vallen. Jammer genoeg is een vloeibare ontstopping vaak niet goed genoeg. Wat u altijd kunt proberen, is gebruikmaken van een trekveer. Deze veer steekt u in het toilet, u moet heel even draaien tegen de oorzaak van de verstopping. Zit de verstopping te ver in de afvoer? Dan moet u helaas een goede loodgieter inschakelen.

Uw douche is een zwembad geworden

U heeft heerlijk staan douchen, maar u merkt op dat het water niet goed doorspoelt. Het water komt boven uw voeten uit en duurt uren voordat het weggespoeld is. Helaas hebben vele dit wel eens meegemaakt. Maar hoe is dit bij hen opgelost? Vele mensen gebruiken de trekveer in deze situatie. U kunt de deksel van het doucheputje eraf halen en vervolgens de trekveer in de verstopping steken. Komt u niet bij de verstopping? Dan zijn er eventuele vloeibare oplossingen, zoals van het merk HG. Is deze verstopping u teveel? Dan kunt u gebruik maken van de diensten van een loodgieter.

Riool verstopt

Hangt er een nare lucht in uw woning? In het toilet, badkamer of in de keuken? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk last van een rioolverstopping. Naast dat een rioolverstopping erg moeilijk is op te lossen voor de ongetrainde consument, is het tevens ook een erg smerige klus. Naast dat het lastig en erg vies is, is het ook erg gevaarlijk. Wanneer u dit verkeerd verhelpt, heeft u de kans dat het riool kapotgaat. Een nieuwe riolering plaatsen is duurder dan het inschakelen van een goedkope loodgieter. Wees verstandig en neem contact op met een goede loodgieter!

https://loodgieter-amstelveen.nu/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten