Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging eigen huis is nederlandse belangeorganisatie sinds 1974. Deze organisatie heeft ongeveer 230 mensen in dienst. Er zijn geen winsten. De organisatie vertegenwoordigt de particuliere woningeigenaren en VvE’s van Nederland en heeft circa 800.000 leden.

Wat is de vereniging eigen huis?

In 1974 werd de Vereniging eigen huis opgericht. De overheid stimuleerde in de jaren zeventig het eigenwoningbezit. Eigen Huis is opgericht om als vertegenwoordiger van alle kopers te dienen. De bouwsector, banken en andere aanbieders maakten het voor kopers moeilijk om de voorwaarden van hun contracten te begrijpen. Eigen Huis zal een stem geven aan alle kopers. Samenwerken is belangrijk, want een huis kopen is goedkoper dan huren. De regelgeving is nu duidelijker en er is een lagere overdrachtsbelasting.

Wat doet vereniging eigen huis?

Waarvoor kun je terecht bij vereniging eigen huis.  U kunt een bouwkundige keuring aanvragen, hypotheekadvies krijgen, een waardebepaling of een aankoopcoach inschakelen. Sommige diensten zijn mogelijk alleen beschikbaar voor leden, terwijl andere tegen een gereduceerd tarief worden aangeboden voor betaalde diensten.

Eigenhuis geeft informatie over het bedrijf, de zaken waar huiseigenaren zich zorgen over maken en de diensten die Eigen Huis, of een van hun relaties, aanbiedt. Leden hebben via hun e-mailadres, lidmaatschapsnummer en wachtwoord toegang tot een beveiligde pagina. U heeft als VvE-lid recht op rechtsbijstand. Als u zich in een geschilsituatie bevindt, staan advocaten voor u klaar. Een collectieve vereniging heeft nog veel meer voordelen, waaronder de 3 dagen bedenktijd. Dit is een kwaliteitskenmerk voor de bouw en lagere kosten.

Diensten vereniging eigen huis

U heeft veel mogelijkheden als het gaat om collectief inkopen, zoals zonnepanelen of energie-isolatie. Ook kunt u gebruik maken van uw persoonlijke schilderservice of contracten laten beoordelen. Afhankelijk van de service die u kiest, moet u een extra vergoeding betalen.

Bent u op zoek naar meer info over vereniging eigen huis check dan het volgende artikel: Vereniging Eigen Huis

https://watismijnhuiswaard.com/vereniging-eigen-huis/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten