VL Wonen
Image default
Woning en Tuin

Veiligheidssloten: zo bescherm jij je woning tegen inbraak

Veiligheidssloten zijn dé manier om je woning tegen inbraak te beschermen. In de eerste plaats zorgen ze ervoor dat jouw woning altijd goed op slot zit. Maar daarnaast zijn deze sloten ook sterk genoeg om opengebroken te worden door inbrekers.

Je bent hierdoor dan ook verzekerd van een goede bescherming op meerdere fronten. Maar hoe werken goede veiligheidssloten precies en welke mogelijkheden heb je bij het uitzoeken hiervan? Dat lees je hier! Veiligheidssloten zijn gemaakt van extra stevig materiaal.

In de meeste gevallen is er sprake van een voorplaat, waardoor het lastig is om een slot door te boren. Verder zijn er ook sloten die voorzien zijn van stalen stiften in de nachtschoot om doorzagen te voorkomen. Een veiligheidsslot heeft daarnaast ook een blokkeerplaat om te voorkomen dat de nachtschoot doorgedrukt kan worden.

Inbraakpreventie nr 1: de aanschaf van goede sloten

Het installeren van goede sloten is een van de belangrijkste inbraakpreventies die je kunt uitvoeren. De bovenstaande elementen zijn dan ook erg belangrijk in het uitzoeken van goede veiligheidssloten voor je woning. Ga op zoek naar cilinders die tenminste een SKG** of SKG*** keurmerk hebben.

Deze sloten zullen ook voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Met de juiste sloten maak je het inbrekers een stuk moeilijker. Hoe sterker het slot, hoe moeilijker het voor inbrekers is om binnen te komen.

En inbrekers zullen jouw woning zeker met rust laten als ze een slot niet gemakkelijk kunnen manipuleren. Ze willen tenslotte zo snel mogelijk handelen.

https://www.veiligheidsslotenshop.be

Gerelateerde artikelen

Zonwering: Veelzijdig en praktisch voor uw huis

Tips om een goede printer aan te schaffen

Wat levert het huren van zonnepanelen op?