Tweepersoonsbed 160×200

VL wonen

Genoeg ruimte voor jezelf maar ook om tegen je partner aan te kruipen in bed nodig? Dan is een tweepersoonsbed 160×200 misschien jouw ideale keuze. Meestal als het gaat over een tweepersoonsbed, worden bedden van 140 bij 200 bedoeld. Een tweepersoonsbed 160×200 is dus net iets breder. De lengte van vrijwel ieder standaardformaat bed is natuurlijk 200 centimeter. Met een bed van 160 centimeter breed heb je beiden genoeg ruimte in bed, ook om je om te draaien. Het is wel iets duurder dan een kleiner tweepersoonsbed. 

 

Prijzen en waar op letten

Dat is natuurlijk niet zo gek. En de prijs is daarnaast ook heel afhankelijk van welk bed je waar koopt. Je kunt bijvoorbeeld een frame kopen en lattenbodems die je al hebt gebruiken. Met twee lattenbodems van 80 centimeter ben je natuurlijk klaar voor je tweepersoonsbed van 160 breed. Maar er zijn ook boxsprings, en die vereisen weer niet allerlei lossen elementen als een frame, lattenbodems en een matras. Let daar dus op als je prijzen gaat vergelijken. Je kan zomaar goedkoper uit zijn als je ergens vergeet alle elementen mee te rekenen.

 

Formaten om op te letten

Een tweepersoonsbed 160×200 is zelf niet deze afmetingen. Bedden worden aangeduid met zulke afgeronde afmetingen, omdat matrassen gemaakt worden in deze standaardafmetingen. Matrassen kunnen wel weer in dikte verschillen. Hoe groot het bed is, verschilt echt per bed. Sommige frames hebben bijvoorbeeld een heel breed hoofdbord, waardoor je gehele bed veel breder is dan 160 centimeter. Het is wel handig om hier rekening mee te houden wanneer je een nieuw bed uitzoekt, zodat je zeker weet dat het in je slaapkamer gaat passen. 

 

Waar te koop

Omdat een tweepersoonsbed 160×200 wel een standaardformaat is, is zo’n bed op verschillende plekken te krijgen. Ga je voor simpel en het liefst niet te duur? Dan kun je bijvoorbeeld bij Ikea of Leen Bakker kijken. Daar zijn ook boxsprings van 160 bij 200 te vinden. Ga je liever voor een luxe en lange termijn bed? Dan kun je dit formaat ook vinden bij speciaalzaken van beddenmerken bijvoorbeeld. Het meest gemakkelijke is om online het aanbod vast te bekijken voor je langs de winkel gaat, zodat je al een beetje weet wat de opties zijn.  

 

Op de site van BEUK meubels vind je meer info over bedden.

 

https://www.beukmeubels.nl/bedden/tweepersoonsbed/tweepersoons-bed-160×200/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten