Wonen in een appartement

Tuinverlichting met lichtsensoren

VL wonen

Wil je graag dat je voordeur, inrit of (een deel van je) tuin permanent verlicht is zodra de schemer invalt, dan is een buitenlamp met lichtsensor de ideale oplossing. De sensor op zo’n lamp reageert op lichtsterkte. Zodra het donker wordt schakelt deze lamp dus automatisch aan en weer uit zodra het weer licht wordt. Het kan zijn dat je kiest voor zo’n lamp om ongenode personen te weren, maar ook omdat je het prettig vindt dat de omgeving rondom je huis deels wordt verlicht. Buitenverlichting met lichtsensoren zijn te koop met verschillende soorten lampen; de LED-lamp, de gloeilamp of de halogeenlamp.

Tuinverlichting met bewegingsmelder

Een andere manier om iets automatisch te verlichten is het gebruik van een buitenlamp met bewegingssensor. De sensor activeert de lamp zodra hij beweging of warmte detecteert. Afhankelijk van de instelling blijft de lamp tussen de 1 en 20 minuten branden en schakelt daarna automatisch weer uit. Naast het feit dat ongewenste personen deze verlichting niet op prijs stellen, is zo’n lamp ook erg praktisch op te hangen in de schuur of de garage, waarbij het licht aangaat zodra je de ruimte betreedt. Het is een uitermate energiezuinige manier om bepaalde plekken of ruimten te verlichten waar je incidenteel komt. 

Soorten buitenverlichting met sensoren

Batterijlicht heeft een ruim assortiment buitenlampen met bewegingssensor of daglichtsensor welke op batterijen of zonlicht werken. Omdat er geen stroom nodig is, is zo’n buitenlamp zo geplaatst. Dat kan zijn bij uw voordeur of inrit, maar ook onder patio’s of naast schuur- of garagedeuren. Ook bijvoorbeeld huisnummerverlichting is er te koop, voorzien van daglichtsensor. Van allerlei soorten spots tot hoge lantaarns, uitgevoerd met sensoren: u vindt er een ruim aanbod aan buitenverlichting waarbij stroom niet nodig is. Of uw voorkeur nou uitgaat naar klassiek, modern of design. Bekijk ook de collectie bijzondere tafellampen bij batterijlicht.nl.