Tuin zomer klaar in 4 stappen

We zitten midden in de lente, dus willen we onze tuin mooi aankleden om heerlijk in het zonnetje te zitten. Met de zomer om de hoek heb je nu de tijd om jouw tuin helemaal klaar te maken. Een fijne zitplek in de tuin betekent meer dan alleen de juiste tuinmeubelen kopen.

Of je nu een kleine of grote tuin hebt, deze 4 stappen helpen jou bij het realiseren van de ideale zitplek.

Stap 1: Opknappen

Alvorens je bedenkt waar de tuinmeubelen komen te staan is het belangrijk om een strakke basis te leggen. Snoei het uitstekende groen en maai het gras om direct meer diepte in jouw tuin te creëren. Daarnaast verwijder je groene aanslag van de bestrating en wied je het onkruid tussen de planten weg. Wanneer jouw tuin er schoon er netjes bij staat, is het veel makkelijker om te ontspannen.

Stap 2: Plaats je tuinmeubelen

Nu je jouw tuin hebt opgeschoond en je precies weet hoeveel ruimte je hebt, is het tijd om de tuin in te gaan delen. Plaats jouw tuinset zodanig dat je over de tuin heen kunt kijken. Heb je nog geen tuinset? Neem dan een kijkje in de online catalogus van DeVriesXL Tuinmeubelen of kom langs in de showroom.

Bepaal wat voor soort tuinset je in jouw tuin wilt. Zo heb je de keuze tussen een loungeset, tuinset of tuinbank. Kijk hierbij naar de uitstraling die je wilt realiseren. Zo neem je een teak tuinset voor een warme, natuurlijke look. Toch liever iets moderns? Dan is een aluminium tuinbank misschien het tuinmeubel voor jou.

Stap 3: Creëer schaduw

Het is natuurlijk heerlijk om in de zon te zitten, toch is het belangrijk om ook voor schaduw te zorgen. Vaak genoeg in de zomer is het simpelweg te warm om in de zon te zitten, dan is het fijn om toch van jouw tuin te kunnen genieten in de schaduw.

De makkelijkste manier om schaduw in je tuin te creëren is met een parasol. Er zijn twee soorten parasols: stokparasols en zweefparasols. Een stokparasol heeft de parasolvoet in het midden van de parasol, waar een zweefparasol deze aan de zijkant heeft. Beide parasols hebben hun voor- en nadelen.

Stap 4: Kleed de tuin aan

Nu jouw tuin is opgeknapt, de tuinmeubelen staan en er schaduw is gecreëerd is het tijd om de tuin op te leuken. Het is belangrijk om te kijken hoeveel ruimte je nog over hebt om de grootte van de accessoires te bepalen. Deze stap is erg afhankelijk van smaak en we raden daarom aan om langs te komen in onze showroom om alle verschillende mogelijkheden te zien. Heb je al voldoende verlichting? Soms is het leuk om extra verlichting aan te schaffen om ook ’s avonds van jouw tuinset te kunnen genieten.

Nu je alle stappen bij langs bent gegaan is jouw tuin helemaal klaar voor de zomer. Des te eerder je begint met het opknappen van jouw tuin, des te eerder je kunt gaan genieten!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten