Travertin vloer impregneren

In de winter gaan er veel travertin vloeren kapot door de kou. Er is vaak water in gaan zitten en in de winter vriest dat waardoor het kapot barst. Dit kan wel voorkomen worden door travertin vloer impregneren.

Wat is travertin?

Travertin is een natuursteen namelijk kalksteen. Het is een van de weinige natuurstenen dat in Nederland voorkomt. Kalksteen komt veel voor in Limburg, waar het ook gemijnd word. Kalksteen wordt voor diverse bouwmaterialen gebruikt waaronder vloeren. Travertin vloeren zijn heel mooi en duurzaam maar ze moeten wel goed onderhouden worden. Impregneren

Waar travertin niet goed tegen kan is water en zuur. Dit gaat in de kalksteen zitten en heeft later slechte effecten op de vloer. De oplossing hiervoor is travertin vloer impregneren. Door travertin vloer impregneren word het sterker. In de impregnatie middel zitten diverse stoffen dat het vloer beschermd. Deze stoffen worden een deel van het vloer en zorgen ervan dat het water niet doorlaat. Travertin vloer impregneren is wel een moeilijk proces. Het is een stappenplan van een aantal weken voordat de vloer helemaal klaar is.

Meer informatie over hoe het werkt en hoe lang het duurt, kun je op de onderstaande websites vinden.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten