Tips voor het verkopen van je huis in Amsterdam

Het verkopen van je huis is een stap die je niet zomaar zet. Er komt bij het verkopen van je huis veel kijken. Hoe ga je de verkoop aanpakken? Via welke kanalen promoot je je huis en met welke formaliteiten moet je rekening houden? Allemaal vragen die tijdens de beginfase van het verkopen van je huis naar voren komen. Onderstaand een aantal tips per fase voor het verkopen van je huis in Amsterdam.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Je huis verkopen in Amsterdam begint bij een goede voorbereiding. Het start eigenlijk al bij de beslissing om je huis te verkopen. Een van de belangrijkste zaken is de keuze voor het inschakelen van een makelaar of dat je het zelf gaat doen. Een verkoopmakelaar kent het verkoopproces van een huis op zijn duimpje. De makelaar kan je bij alle stappen van het verkoopproces begeleiden en je huis tegen de beste voorwaarden verkopen. Een verkoopmakelaar heeft verschillende voordelen. Door zijn of haar jarenlange ervaring kan een verkoopmakelaar een woning naar waarde schatten. Verder hebben zij de nodige kennis over de buurt, welke andere huizen tegen welke prijzen verkocht zijn en weten zij waar kopers op letten. Daarnaast hebben zij een uitgebreid netwerk.

Foto’s van je huis

Bij het verkoopklaar maken van jouw huis komt het nodige kijken. Een belangrijke fase van het verkoopklaar maken zijn de foto’s. Deze foto’s van jouw huis kunnen gebruikt worden als promotiemateriaal aan het grote publiek. Het eerste wat het grote publiek van jouw huis ziet, zijn de foto’s. Foto’s die de positieve aspecten van jouw huis belichten zijn daarbij erg belangrijk. Tevens moeten ze ook realistisch zijn. Een ruimte die op de foto veel groter en mooier lijkt dan in werkelijkheid kan potentiële kopers afschrikken. Daarentegen wekt een foto die onderbelicht niet de interesse van een potentiële koper. Een makelaar heeft veel ervaring met het maken van de juiste verkoopfoto’s.

De bezichtigingen

De interesse van de kopers is gewekt en er komen aanvragen bij de makelaar binnen. Een makelaar plant de bezichtigingen voor jou. Dit is het moment om alle mooie aspecten van jouw huis te belichten! Zorg dat je huis opgeruimd is, berg persoonlijke spullen die er niet toe doen op en gooi alle rommel weg. Je huis is opgeruimd en de bezichtigingen zijn gepland, wat nu?

Het merendeel van de potentiële kopers vindt vervelend als de eigenaar bij de bezichtigingen is. Ga gezellig op de koffie bij familie of vrienden en laat de makelaar de bezichtigingen doen. De makelaar kan gelijk inventariseren hoe serieus de potentiële kopers zijn.

 

Tip: een opgeruimd en sfeervol huis verkoopt sneller!

Onderhandelen

Bij het verkopen van je eigen huis komt veel emotie kijken. Je hebt er immers een tijd gewoond. Een makelaar is niet emotioneel met het huis verbonden en kan de biedingen objectief beoordelen. Daarnaast kan hij juridische vragen en vragen over mogelijkheden tot verbouwing beantwoorden. Zodoende kan een makelaar jouw huis tegen de beste voorwaarden verkopen.

Huis verkopen met een makelaar in Amsterdam

Je bent eruit, je wilt je huis verkopen. Amsterdam is een populaire stad, maar wat is een goede prijs voor jouw huis? TIP Makelaar is jouw persoonlijke makelaar in Amsterdam bij het verkopen van je huis.

 

https://tip.amsterdam/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten