Plafondkrabpaal: voor katten die graag hoog zitten (ook de bangepoeperds)

Heb je een bange of angstige kat? En zoek je een geschikte krabpaal? Kies dan voor een plafondkrabpaal, want die is extra hoog. En katten voelen zich prettig en veilig op hoge plekken. Lees hier waarom dat zo is.

Katten, wat zijn het toch bijzondere beesten. Heb je er eentje? Dan weet je dat je jouw kat op de gekste plekken in huis kan tegenkomen – tussen de vuile was, onder je dekbed of achter in je kledingkast bijvoorbeeld. Dat komt doordat katten zich graag terugtrekken op plaatsen waar ze zich geborgen voelen.

Maar de meest favoriete plek van katten is bijna altijd een hoge plek.

Waarom katten graag op een hoge plek zitten

Er werd ooit gedacht dat katten die hoog zitten dominant gedrag vertonen. Maar dat is niet zo. Het is wel zo dat zelfverzekerde katten minder behoefte hebben aan een hoge plek dan bange en onzeker katten. Maar eigenlijk vindt elke kat een hoge plek fijn – dat hoort bij hun natuurlijke gedrag.

Drie redenen waarom katten graag hoog zitten

  1. VEILIGHEID

Als katten hoog zitten kunnen ze de situatie goed overzien – ze kunnen gevaar dan beter zien aankomen. Denk in huis bijvoorbeeld aan een nieuw (of dominant) huisdier, visite of drukke kleine kinderen.

-> Is jouw kat bang, angstig of onzeker? Zorg dan voor een hoge krabpaal in huis.

  1. WARMTE

Katten zijn gek op warmte – denk maar eens aan een kat die op de vensterbank van het zonnetje ligt te genieten. Hoge plekken zijn altijd warmer, dus een hele fijne plek om te relaxen voor katten.

  1. JACHTINSTINCT

Katten zijn van nature echte jagers. Muizen, vogels, vlinders – katten vinden het heerlijk om achter een prooi aan te rennen. Als katten hoog zitten, kunnen ze een veel groter gebied overzien. En dat betekent: meer leuke beestjes om achteraan te jagen!

Maak je kat blij met een plafondkrabpaal

Katten krabben graag aan voorwerpen en voelen zich fijn op hoge plekken. Wil je jouw kat echt gelukkig maken? Zorg er dan voor een hoge krabpaal in huis, zoals een plafondkrabpaal. Want die voorziet in elke natuurlijke behoefte van katten: ze kunnen er aan krabben, zich erin verstoppen of lekker hoog zitten en alles goed in de gaten houden.

Zoek je de perfecte krabpaal voor je kat?

Petrebels onderscheidt zich door zich echt te verdiepen in het gedrag en de verschillende karakters van katten. En ontwikkelt op basis van die informatie robuuste en duurzame krabpalen.

Wil je hulp bij je keuze? Neem dan gerust contact op met de krabpalenexperts van Petrebels via info@petrebels.com of 073 – 68 93 140.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten