Bijzondere kunst met een moderne uitstraling

De afgelopen twee jaren hebben veel mensen noodgedwongen vaker thuis gezeten dan ze misschien van plan waren. Dan is het niet vreemd als je om je heen kijkt en mogelijkheden ziet om je woonhuis nóg gezelliger te maken. We zijn onze eigen omgeving meer gaan waarderen en hebben er collectief ook meer geld voor over om het helemaal in te richten zoals we willen. Het is niet vreemd dat bouwmarkten het tijdens de pandemie niet slecht deden. Hoe zit het met decoratie? Met leuke beeldjes, charmante kamerplanten, fotolijstjes en schilderijen geef je al snel een ander accent aan je ruimte. Ben je op zoek naar bijzondere kunst met een moderne uitstraling, denk dan eens aan fotoprints op acrylglas.

De voordelen van fotoprints op acrylglas

De officiële naam van het materiaal is polymethylmethacrylaat. We kennen het in de volksmond beter als plexiglas of acrylglas. Deze transparante kunststof heeft een aantal interessante eigenschappen. Allereerst is het materiaal zeer sterk en krasvast. Mocht plexiglas vuil of stoffig raken, dan is het in een mum van tijd weer helemaal schoon. Een minder bekende eigenschap is het feit dat het materiaal gemakkelijk te bedrukken is. Foto’s afdrukken op papier is standaard. Foto’s af laten drukken op andere materialen is in opkomst. Als je fotoprints op acrylglas maakt, krijg je te maken met nóg een mooie eigenschap van het materiaal. Een normale foto in een lijstje is tweedimensionaal. Het is plat en krijgt een diepte-effect als de fotograaf een foto met een mooi perspectief heeft geschoten. Fotoprints op acrylglas zitten aan de achterkant van het plexiglas. Je krijgt automatisch een 3D-effect dat er erg aantrekkelijk uitziet. Als je een woning hebt met veel zon, dan loop je het risico dat de uv-straling van de zon je foto’s ontkleurt. Fotoprints op plexiglas zijn bestand tegen uv-straling en blijven daardoor jarenlang hun felle kleuren en mooie contrasten behouden.

Welke fotoprints op acrylglas wil je in huis?

Fotoprints op acrylglas zijn niet nieuw en winnen aan populariteit. Dan is het ook geen wonder dat veel leveranciers geïnvesteerd hebben in mooie foto’s van abstracte of klassieke kunst, mooie landschappen, prachtige natuurfoto’s van bloemen of dieren. Deze foto’s hebben ze laten printen op acrylglas, in verschillende maten en vormen. Ze zullen ongetwijfeld elke ruimte op een aantrekkelijke manier opfleuren. Hoe mooi ze ook zijn, uniek kun je ze niet noemen. Veel populaire foto’s zul je bij meerdere mensen of bedrijven zien hangen. Wil je niet liever iets unieks? Wat zou er nou mooier zijn dan eigengemaakte foto’s als fotoprints op acrylglas te bestellen? Denk bijvoorbeeld eens aan kinderfoto’s, een foto van je huwelijk of familiejubileum. Heb je nog prachtige vakantiefoto’s die je extra aandacht gunt? Bij een bedrijf als Art of Interior is het mogelijk om je plexiglas fotoprint op maat te laten maken. Je hoeft alleen maar je foto’s digitaal in te sturen en te overleggen op welk formaat plexiglas je ze afgedrukt wilt hebben. Hoe groter de resolutie van je foto, hoe beter je hem kunt laten uitvergroten. Ben je al enthousiast? Kijk dan eens naar hun website en zie wat ze kunnen regelen, zodat jij binnenkort echt unieke kunst in je huis hebt hangen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten