Tips voor het restylen van je huis

Wil jij graag je huis restylen? Kijk jij altijd enigszins jaloers naar geweldige make-overs van huizen? Spit jij alle woonmagazine´s van voor tot achter door om inspiratie voor het restylen van je huis op te doen? Dat is helemaal niet nodig. Restylen van je huis kun je ook zelf of met behulp van Thuis By! Lees snel verder voor alle leuke en nuttige (budgetvriendelijke) tips.

 

1.Ontspullen

Bij het restylen van je huis ontkom je er niet aan. Ontspullen. Spullen waar je op uitgekeken bent of die hun beste tijd hebben gehad kun je wegdoen. Dat betekent niet dat je ze moet weggooien, kringloopwinkels zijn er blij mee. Je kunt ze ook op gratis sites aanbieden of via Marktplaats verkopen, dan houd je er nog iets aan over. Doe dierbare of bijzondere spullen ook weer niet te snel en onbezonnen weg. Sla ze indien mogelijk anders even tijdelijk op.

Minder spullen betekent RUIMTE, zowel in huis als in je hoofd.

2.Voeg een kleur toe

Door het verven van een muur in een accentkleur, krijgt je inrichting ineens een enorme boost en een andere uitstraling. Het is leuk om de kleur van de muur in een paar accessoires terug te laten komen. Mocht het resultaat toch onverhoopt tegenvallen dan is er niets aan de hand. Met een nieuwe pot verf is het leed snel geleden.

Hetzelfde geldt voor meubelstukken. Door een saaie kast in een mooie kleur te verven, lijkt het daarna een volledig nieuw meubelstuk. Als je dan ook nog de handgrepen verandert, is de metamorfose helemaal geslaagd.

 

3.Behang

Behalve met het verven van één enkele muur in een accentkleur, is het heel tof om een wand met behang met een patroon te behangen. Neem hiervoor vliesbehang. Het effect zal groots zijn. Stem je accessoires zoals kaarsen, vaasjes of kussens op het behang af (of andersom).

 

4.Verander de opstelling van je meubels

Je bank op een andere plaats of het verplaatsen van een kast kan een wereld van verschil zijn. Je kunt hiervoor van te voren een schets maken of de koe direct bij de horens vatten.

Als je meubels gaat verplaatsen, doe dit dan bij voorkeur met z´n tweetjes en plaats van te voren meubelvilt onder je meubels. Op die manier zie je heel snel en zonder al te veel inspanningen wat het resultaat is.

 

5.„Nieuwe accessoires“

Je hoeft geen nieuwe dure meubelen aan te schaffen voor het restylen van je huis. “Nieuwe” accessoires kunnen een wezenlijk verschil uitmaken. Bezoek hiervoor eens een kringloopwinkel, snuffel op Marktplaats of ruil accessoires met vriendinnen.

 

6.Ruimte voor ruimte

Gooi niet je hele woning direct overhoop maar restyle elke ruimte een voor een. Zo behoud je het broodnodige overzicht.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten