Woning kopen

Tips om jouw woning te onderscheiden van andere tijdens de verkoop

De verkoopwereld van woningen is een groot mysterie, waarbij er met veel factoren rekening gehouden moet worden. Net zoals met andere bedrijfstakken in de verkoopwereld draait het veel om marketing. De eerste indruk is altijd enorm belangrijk wanneer je iets probeert te verkopen. Bij huizen geldt dit net zo. Daarom is het van belang dat een woning goed wordt “opgemaakt” om zo op de juiste manier je woning te presenteren. Maar hoe kun je dit het beste doen? In deze blog lees je een aantal tips over hoe je jouw woning het beste en snelste kunt verkopen.

 

  1. Focus op de sterke punten

De eerste tip is vrij voordehand liggend. Het is bij het de verkoop van een woning belangrijk om de aandacht te leggen op de sterke punten van de woning. Automatisch geldt dat het verstandig is om de aandacht af te leiden van de zwakkere punten in het huis. Bij de staging van je woning is de prioriteit dus om de juiste focus te leggen. Sommige kamers zijn belangrijk dan de andere. Zo zal er vaak de meeste tijd doorgebracht worden in de woonkamer en eetkamer, maar ook de keuken en slaapkamers wellicht. Probeer ook hiermee rekening te houden zodra je je huis probeert te verkopen.

 

  1. Vind een balans

Een andere tip is om een goede balans te vinden tussen het laten zien van persoonlijke en onpersoonlijke kanten van een woning. Aan de ene kant is het natuurlijk van belang dat een ruimte tot leven wordt gebracht, waardoor het de aandacht trekt van de potentiële koper, maar ook is het verstandig om niet te flamboyant te zijn. Hierdoor kunnen de kopers lastiger hun eigen persoonlijke smaak aan de ruimte verbeelden. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van abstracte en neutrale kunstwerken in een huis. Dit geeft de koper genoeg ruimte om hun eigen stijl te visualiseren. Bekijk deze website voor meer tips! (klik hier). 

 

  1. Ruim op en wees georganiseerd!

Wat vrij vanzelfsprekend is, is dat het enorm belangrijk is dat het huis is opgeruimd en goed georganiseerd is. Een vies of rommelig huis is enorm onaantrekkelijk voor potentiële kopers. Er wordt dan ook altijd aangeraden om een grote reiniging uit te voeren. Zowel qua opruimen, maar ook met schoonmaken. Dit laat een huis meer “blinken” dan normaal, wat ervoor zorgt dat het huis er een stuk aantrekkelijker uit komt te zien.

 

  1. Zorg voor goede verlichting

Als laatste tip is het van belang om een goede belichting te hebben. Denk aan het openen van de jaloezieën zodat er veel natuurlijk licht naar binnen kan komen. Ook het aanzetten van de lampen en lichtjes kunnen een groot verschil maken. Verlichte kamers maken een ruimte meer open, waardoor de kopers zich meer op hun gemak zullen voelen.