Tips bij een afgebroken sleutel

Het is vast iedereen wel eens overkomen, het afbreken van een sleutel. Dit kan zowel van de fiets zijn, maar ook de auto of het huis is menig persoon wel eens overkomen. Ondanks het feit dat het voor iedereen natuurlijk even ontzettend vervelend is, kan het heel goed zijn dat je dit probleem heel eenvoudig en snel zelf kunt oplossen. Daarom hebben wij een aantal tips voor je, waarvan we bijna zeker zijn, dat wanneer jij ze toepast en het je een beetje meezit, je dit zonder slotenmaker Deventer afkunt. Lukt je dit niet, dan zal je helaas wel veroordeelt zijn tot het bellen van een slotenmaker Deventer. Dus wil jij een aantal tips, lees dan snel verder!

 

Gebruik een paperclip

 

Eén van de meeste kansrijke manieren om te voorkomen dat je een slotenmaker Deventer of slotenmaker in Bathmen moet bellen, is het gebruik van een paperclip. Heb je deze niet direct bij de hand, dan is het wel aan te er zo snel mogelijk eentje ergens vandaan te toveren. Dit is namelijk de perfecte manier om het afgebroken stukje uit de cilinder te kunnen krijgen. Druk voorzichtig met de paperclip vanuit de binnenkant van het slot de stukje sleutel wat is afgebroken naar buiten. Lukt dit, dan is er niets aan de hand en heb je jezelf druk gemaakt om niets. Lukt het je niet, dan zal je helaas één van de onderstaande tips moeten proberen.

 

Gebruik wat lijm

 

Een andere manier om het afgebroken stuk uit de cilinder te krijgen, is door het gebruik van lijm. Door wat lijm op het afgebroken stuk te doen en vervolgens het andere stuk ertegenaan de drukken, zal je na een aantal seconden kunnen proberen of je het deel eruit kunt trekken. Het is overigens niet verstandig om te proberen om de sleutel te draaien. Omdat de lijm niet heel sterk is, heb je de kans dat de sleutel afbreekt en dan kun je weer vanaf nul beginnen. Wees dus niet eigenwijs om te denken dat het je wel lukt, want dit is vaak niet het geval. Dus wees verstandig en probeer enkel en alleen de sleutel uit het slot te trekken, want wanneer dit lukt, dan zijn alle proberen in één verholpen. Lukt je dit niet en zitten er allemaal lijmresten op het slot, dan ben je nog veel verder van huis. Doe het dus te alle tijde met beleid.

 

Slotenmaker Deventer bellen

 

Lukt het niet om met bovenstaande tips het afgebroken stukje te verwijderen uit de cilinder, dan zit er niets anders op dan te bellen naar een slotenmaker. Echter is het wel goed om te kijken welke slotenmaker je inschakelt. Er zijn namelijk tegenwoordig tal van onbetrouwbare eenmanszaken op de markt, waardoor je extra goed moet oppassen dat je niet teveel betaald.

 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten