Keratine behandeling voor thuis

Hoe mooi zou het zijn als ongezond haar weer vanaf de wortel herstelt kan worden? Het lijkt bijna onmogelijk, maar tegenwoordig is er veel meer mogelijk dan je denkt. Zo is er ook een behandeling die dit daadwerkelijk mogelijk maakt. Dankzij een keratine behandeling is het zo gewoon als het maar zijn kan om haar te herstellen en weer gezond te maken. Hoe dat kan en hoe zo een keratine behandeling in zijn werk gaat dat leggen we je in dit artikel uit.

Wat is een keratine behandeling?

Een keratine behandeling is een behandeling waarbij keratine als het ware in het haar wordt gesmolten. De behandeling is in Brazilië ontdekt vandaar dat het vaak ook de ‘brazilian keratin treatment’ wordt genoemd in het buitenland. De behandeling is zeer effectief omdat het haar zelf ook opgebouwd is uit keratine. Door keratine in het haar te smelten is het mogelijk om gebroken of beschadigd keratine te herstellen. Hierdoor kunnen zelfs gespleten haarpunten verbeterd worden.

Deze behandeling bestaat uit drie verschillende stappen. Hieronder leggen we de stappen achter elkaar uit:

  1. Keratine Shampoo

    Hierbij wordt het haar gewassen met de keratine shampoo. Dit bereid je haar voor op het aanbrengen van de keratine. Je zal merken dat je haar een stuk steviger en stugger aanvoelt na het wassen met de speciaal daarvoor bedoelde shampoo.

  2. Keratine Behandeling

    Nu is het tijd om de keratine aan te brengen. Pak een kwast en zorg dat de keratine goed verdeeld is over het gehele haar vanaf de aanzet tot aan de punten.

  3. Keratine Conditioner

    Als laatste wordt de conditioner gebruikt. De conditioner wordt aangebracht nadat alle keratine uit het haar is gespoeld. De conditioner zorgt ervoor dat het haar soepel valt en extra zacht aanvoelt.

keratine behandeling

Na een keratine behandeling is het van belang om het haar goed te verzorgen om zo lang mogelijk van de behandeling profijt te hebben. Er wordt aangeraden om een shampoo zonder sulfaten en siliconen te gebruiken. Sowieso is het altijd goed om haarproducten zonder zouten te gebruiken, maar speciaal na een keratine behandeling. Door de afwezigheid van sulfaten zal het haar langer stijl en glad blijven en dat is natuurlijk waar het allemaal om draait!

Waar kan ik een keratine behandeling doen?

De behandeling is verkrijgbaar in vele beauty- en kapsalons. De prijzen variëren van 100 euro tot een paar honderden euro’s. De behandeling is het meer dan waard! Hierna zal je namelijk twee tot vier maanden nauwelijks hoeven omkijken naar je haar en zal het vele malen gezonder aanvoelen. Nu heeft niet iedereen dat geld te besteden, vandaar dat het ook mogelijk is om een keratine behandeling zelf thuis uit te voeren. Hiervoor koop je een pakket dat alle stappen bevat met een duidelijke handleiding. Vervolgens hoef je alleen zelf alle stappen te doorlopen in je eigen badkamer en zal je net zo een professioneel salon resultaat zien als dat je naar de kapper bent geweest. Wij zijn dan ook enorm fan van de keratine thuisbehandelingen! Niet alleen super effectief, maar ook nog eens goed voor de portemonnee. 

https://keratinebehandelingshop.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten