Terras Behandelen

Houten terrassen zijn er in vele soorten en maten. Populaire houtsoorten die worden gebruikt voor een houten terras zijn: Bangkirai, Douglas, Vuren, Jatoba, Lariks en Massaranduba. Er komen meerdere aspecten kijken bij het behandelen van een houten terras, in dit artikel behandelen we deze punten.

 

Terras Reinigen

Houten terrassen krijgen het hele jaar te maken met allerlei weersomstandigheden. Hierdoor is de kans op vergrijzing door de zon, groene aanslag van algen en schimmels aanwezig. Met een paar simpele tips en schoonmaakartikelen behoudt het terras zijn mooie uitstraling, waardoor er lang van het houten oppervlak genoten kan worden.

Om de vergrijzing, groene aanslag en schimmels te verwijderen kan het oppervlak gereinigd worden met de Osmo Power Gel.

Na behandeling met deze gel komt de natuurlijke kleur van het hout weer naar voren en kan het terras behandeld worden met een terras olie.

 

Terras behandelen

Zowel nieuw hout als al behandeld hout kan worden behandeld met Osmo. Hieronder staan verschillende situaties uitgelegd.

Nieuw hout behandelen

Wanneer het gaat om een nieuw terras is het aan te raden om het terras eerst te laten verweren voordat het wordt behandeld. Het voordeel van het verweren van een terras betekent dat het hout zijn inhoud stoffen kan afgeven en het hout kan werken. Na het verweren van het hout, dient het schoon gemaakt te worden met de Power-Gel. Daarna kan het worden behandeld. Ook onbehandeld hout dat al jaren in de tuin ligt kan worden gereinigd met de Power-Gel om de originele kleur van het hout terug te halen.

Behandeld hout behandelen

Als het gaat om een behandeld terras zijn er twee situaties: 1. Het hout is al een keer behandeld met Osmo. Het oppervlak kan gemakkelijk schoongemaakt worden met de Power-Gel of de Terrasreiniger. Daarna kan er weer een nieuwe laag Terrasolie worden aangebracht. Er hoeft dus niet geschuurd te worden. 2. Het hout is behandeld met een product van een ander merk. Maak 1 plank schoon en voer een testje uit op deze plank. Hecht de Osmo over het andere merk? Dan kan het hele terras schoon gemaakt worden en vervolgens worden behandeld. Hecht het niet? Dan kunt u de verf remover gel gebruiken of het terras ligt opschuren.

 

Osmo Terrasolie

Osmo Terrasolie is een op olie gebaseerd product, na behandeling wordt er een beschermd oppervlak gecreëerd. Het oppervlak is dan bestand tegen water en vuil en uv-stralen (mits er is gekozen voor een product met kleur). Osmo Terrasolie beschermt en verzorgt houten terrassen, tuinmeubels en schuttingen van talrijke naald- en edel houtsoorten. Ook kan deze terrasolie druk geïmpregneerd hout, Vurenhout, Ceder, Eiken, Bangkirai en Douglas hout behandelen.

Voor de optimale bescherming van het onbehandelde hout dienen twee lagen van de Osmo Terrasolie worden aangebracht. Bij een al behandeld oppervlak is één laag voldoende. De terrasolie scheurt en bladdert niet. Daarnaast is het na behandelding bestand tegen schimmels en algen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten