Stopcontacten met USB-poorten

Steeds vaker zien we dat mensen ervoor kiezen om een stopcontact met USB-poort in hun woning te plaatsen. Het is de ideale oplossing voor het opladen van al de elektronica in huis. Tegenwoordig hebben mensen namelijk enorm veel verschillende apparaten die opgeladen moeten worden waardoor er in huis eigenlijk nooit genoeg stopcontacten lijken te zijn. Een stopcontact met USB is dus een trend die wel al een tijdje kennen. Echter waren er in het verleden alleen nog maar stopcontacten met de type A USB-aansluiting die iedereen wel kent, maar nu zijn er ook nieuwe stopcontacten met een type C USB-aansluiting.

 

Razendsnel opladen

Een trend die we zien in de telefoonindustrie is dat opladers steeds sneller worden. Zo zie je bij veel nieuwe telefoons ook dat de USB-C aansluiting wordt gebruikt om telefoons extra snel op te laden. Een nieuwe trend is om deze type C USB-aansluiting direct in het stopcontact te plaatsen. Dit is dus perfect voor het snel opladen van je telefoon of tablet. Steeds meer apparaten hebben de mogelijkheid om via deze razendsnelle USB-poorten op te laden.

 

Voordelen van USB type C

De USB type C aansluitingen hebben verschillende voordelen:

  1. Snel opladen is mogelijk.

  2. Het stekkertje is symmetrisch. Je hoeft dus niet meer steeds de kabels om te draaien voordat die eindelijk past.

  3. Het is één universele poort die werkt voor allerlei verschillende merken.

  4. Het is een erg compact model.

  5. Het is de toekomst, waardoor je later niet meer hoeft over te stappen naar nieuwe USB-poorten.

 

Veiligheid staat op de eerste plaats

Wanneer het gaat om elektriciteit, dan is veiligheid enorm belangrijk. Het is dan ook handig dat alle stopcontacten met USB-poorten standaard voorzien zijn van randaarde. Dit zorgt er namelijk voor dat er bij sprake van kortsluiting ontlading plaatsvindt. De innovatieve stopcontacten zijn tevens ook nog eens standaard uitgerust met een kinderbeveiliging. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje op https://nlshop.se.com/!

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten