Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een eenmalige investering die je in de toekomst vrij snel hebt terug verdiend. Spouwmuurisolatie zorgt er in de winter voor dat je niet zo veel hoeft te stoken om het huis warm te houden en in de zomermaanden blijft het huis langer koel. Als gevolg zorgt het dus voor een lagere energierekening.

Simpel gezegd zorgt spouwmuurisolatie ervoor dat de buitenlucht de binnenmuur niet afkoelt. Op die manier koelt het binnen minder snel af en zal de kachel niet zo snel meer aanslaan.

Voordelen

Spouwmuurisolatie heeft vele voordelen. Je zult ze misschien niet direct merken, maar op lange termijn brengt het een groot verschil met zich mee.

–          Het gasverbruik gaat naar beneden, doordat de centrale verwarming minder vaak aanslaat.

–          De energierekening zal met plus minus vijfentwintig tot veertig procent dalen.

–          Het verhoogd het leef comfort in de woning. Hierbij heb je minder last van tocht en kou.

–          Het vermijdt vochtproblemen in de binnenmuren.

Werkwijze

Bij vervanging of plaatsing van spouwmuurisolatie worden er als eerst gaten in de muur geboord. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van speciale boren die de stenen van het huis niet zullen beschadigen. Hierbij wordt er ook goed rekening gehouden met de kozijnen.

Nadat de gaten zijn geboord zal de spouwmuur worden geïsoleerd met speciale isolatieparels en lijm. De lijm zorgt ervoor dat iedere parel is voorzien van lijm, waardoor de isolatie goed op zijn plek blijft. De hoeveelheid lijm wordt nauw gecontroleerd met een drukmeter. 

Na het vullen van de spouwmuur zullen alle gaten weer dicht worden gemaakt met voegspecie. Deze specie is beschikbaar is vele verschillende kleuren, waardoor de gaten, nadat de specie is opgedroogd, niet meer zichtbaar zijn.

Bij het gebruik van goede parels kan de levensduur van de spouwmuurisolatie oplopen tot wel honderd jaar. Voor de optimale levensduur worden parels van TriplePlus aangeraden.

 

 

https://www.schuilisolatiezorg.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten