Refurbished betekenis

Refurbished betekenis

Refurbished betekenis heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de context. In het algemeen betekent refurbished dat het product na gebruik gecontroleerd is, zo nodig gerepareerd, en voor hergebruik aangeboden. De term refurbished wordt vaak gebruikt in de IT en computer wereld, maar kan op elk soort product worden toegepast

De groei van online winkelen heeft geleid tot een toename van het aantal retourzendingen. Voor winkels betekent dit dat ze te maken krijgen met meer voorraad die verwerkt moet worden. Er zijn gespecialiseerde bedrijven ontstaan die zich uitsluitend bezighouden met omgekeerde logistiek, of het terugbrengen van producten.

Refurbished producten kunnen van allerlei plaatsen komen. Het kunnen artikelen zijn die door een klant naar een winkel werden teruggebracht, of het kunnen producten zijn die tijdens de verzending beschadigd raakten. In sommige gevallen sturen fabrikanten defecte producten terug naar de distributeur of winkelier.

Wat de bron ook is, gereviseerde producten moeten geïnspecteerd en zo nodig gerepareerd worden voor ze te koop aangeboden kunnen worden. Soms is dit een eenvoudig proces, maar in andere gevallen kan de schade omvangrijker zijn.

Als een product eenmaal opgeknapt is, kan het via de traditionele detailhandel of via online winkels verkocht worden. Het voordeel van online winkels is dat ze vaak een ruimer assortiment hebben dan gewone winkels.

Wat zijn de voordelen van refurbished?

Een refurbished product is een product dat gerepareerd en opgeknapt is nadat het naar de fabrikant of een distributeur teruggestuurd werd. Er zijn verschillende voordelen van het kopen van refurbished producten:

  • Ze zijn goedkoper dan nieuwe producten.
  • De conditie is meestal heel goed, want het product is nagekeken en zo nodig gerepareerd
  • Veel refurbished producten komen met garantie.
  • Ze helpen afval verminderen, want gereviseerde producten worden vaak gerecycleerd in plaats van in de vuilnisbak te belanden.

Op RefurbishedXL.nl vind je een ruim assortiment refurbished Apple producten, bijvoorbeeld de iPhone XS, de iPad Pro en de MacBook Air. Alle producten hebben garantie en worden op kwaliteit gecontroleerd voor ze verkocht worden. Ze hebben ook een afdeling klantenservice die je kan helpen met al je vragen over je aankoop. Bezoek de website van RefurbishedXL om meer over onze producten te weten te komen!

https://refurbishedxl.nl/algemeen/refurbished-betekenis-wat-is-refurbished/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten