Mijn huis ruikt naar riool, hoe kan ik dit oplossen?

VL wonen

Wanneer in huis de stank niet meer te harden is, wordt het tijd dat Loodgieter Rotterdam ingeschakeld wordt. Rioolgassen die op verschillende manieren in uw huis komen, kunnen een ernstig probleem zijn. Niemand wil in een leefomgeving wonen waar de lucht niet zuiver is en dat niet alleen het kan ook nog schadelijk voor de gezondheid zijn. Rioolgas is een verzamelnaam wat staat voor een mix van schadelijke chemicaliën.

Het is een bijproduct van rottend afval. De stank die vaak weg heeft van rotte eieren of een rottend kadaver bestaat meestal uit waterstofsulfide, ammoniak en methaan. Bij constante blootstelling aan deze gassen kunt u op de lange termijn last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid en zelfs in ernstige gevallen kan het geheugenverlies, vergiftiging en verstikking veroorzaken. Zijn er grote hoeveelheden rioolgas aanwezig dan is er zelfs risico op brand of explosie.

 

Riool ontstoppen Rotterdam

Wanneer u last heeft van een rioollucht in de badkamer, keuken of wasruimte wijst dit meestal op een breder probleem dan het hebben van een droogstaand sifon. Hier komt u snel genoeg achter door water in de afvoeren te doen, zodat alle sifons weer volstaan en de stank van de afvoeren niet uw huis binnen komen.

Wanneer de nare luchten zoals rioolgassen nog steeds aanwezig zijn, wordt het tijd voor de expertise van een goede loodgieter. Onaangename geuren kunnen niet alleen het woongenot voor u onmogelijk maken, maar ook ziek maken. Zoals al eerder genoemd is een van de rioolgassen methaan, dit gas kan licht ontvlambaar worden, wanneer zich grote hoeveelheden hiervan ophopen. Ongewone rioolgeuren zijn niet iets om te negeren, maar de bron van deze geuren achterhalen kan echter moeilijk zijn.

 

Bronnen van lucht

Het eerste wat bij u opkomt wanneer de afvoer stinkt is het toilet te onderzoeken, dit lijkt meest ook de meest logische oorzaak van het probleem. Maar als de geuren blijven bestaan, zelfs nadat u uw toilet en badkamer grondig heeft schoongemaakt en onderzocht is het meest verstandige om een expert in te schakelen. Riool ontstoppen Rotterdam bellen is dan nog de enige optie voor als ventilatoren en luchtverfrissers niet meer voldoende zijn om de geur te verdrijven.

 

Aankoeken van de doucheafvoeren

Bij het aankoeken van dit soort afvoeren kun je last krijgen van ‘biofilm ophoping’. Dit houdt in, doordat we tegenwoordig veel verschillende producten gebruiken bij het douchen en nat scheren, stoffen als een filmlaag ophopen in onze afvoeren. In ieder huis kun je tegenwoordig verschillende producten vinden zoals, lichaamsoliën, conditioner, shampoo, zeep en scheerschuim.

Deze worden allemaal samen met natuurlijk vuil zoals dode huidcellen en haar door onze afvoeren geloosd. Na verloop van tijd zullen deze stoffen zich in uw leiding gaan ophopen, dit wordt ook wel een biofilm genoemd. Naarmate zich meer ophoopt zal de biofilm een smerige geur beginnen af te geven, door de werking van bacteriën die de afvallaag in de leiding gaat afbreken.

 

Loodgieter Rotterdam

De bacteriën geven een plakkerige substantie af dat zich hecht aan de binnenkant van de leidingen. U kunt dit voorkomen door af en toe speciale producten hiervoor te gebruiken die u kunt vinden bij iedere doe-het-zelf-zaak. Maar zoals alles bij achterstallig onderhoudt en dus ook bij verstopte afvoeren is het beter om Riool ontstoppen Rotterdam te bellen.

Wij van Loodgieter Rotterdam weten met ons ervaring hoe we nare geuren aan moeten pakken. Vaak is het probleem groter dan alleen een verstopte afvoer, en is de riolering zelf aan vervanging toe. Hier moet een professionele loodgieter aan te pas komen. Wij van Loodgieter Rotterdam hebben de knowhow en het juiste gereedschap voor ieder geurprobleem bij u thuis.

https://loodgieter-rotterdam.nu/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten