Meer ruimte in je huis en hoofd met ontspullen

Het is begonnen met het niet meer kunnen vinden van spullen en ik dacht hier moet eens flink de bezem door en we gaan lekker ontspullen en opruimen. De lades, kastein en kleding werd flink uitgedund.

De keukenkasten uitruimen

Ik dacht…dit moet anders. De keukenlade was veel te vol en veel spullen gebruikte ik niet eens en ik had bovendien veel te veel bestek. Het teveel aan bestek heb ik apart gelegd en in een tasje gedaan. Daarna ben ik de pannen eens gaan inventariseren, hoe komt een mens aan zoveel pannen? Hier eveneens maar veel van weggegooid.

En nu…. het geeft zo’n heerlijk gevoel dat er weer ruimte in de kast is en ik weer meteen zie wat ik kan pakken.

De kledingkast opruimen

Daarna ben ik de kledingkast gaan uitspitten. Wat kan een mens veel kleding hebben zeg. En bij een verhuizing moet dit ook weer allemaal meegezeuld worden. Zoveel kleding is echt niet nodig.

Veel kleding had ik al een jaar of langer niet gedragen, weg ermee. Kleding met gaten er in, kleding met een ouderwetse pasvorm bleerg. Zoveel truien heb ik toch ook niet nodig en tien spijkerbroeken?

En nu…heerlijk wat minder kleding, de kast is ruimer. Eerst denk je, hmm ik moet een kast erbij kopen en nu, dat is helemaal niet nodig. Ook in de kledingkast geldt…kijk eens wat je niet meer draagt.

Het maakt je hoofd lichter, een opgeruimd hoofd. Ik kan het iedereen aanraden.

We leven in een consumptiemaatschappij

Het komt omdat we in een consumptie maatschappij leven en dat het heel aantrekkelijk is om steeds maar weer nieuwe spullen te kopen. Denk eens bij het winkelen, heb ik het echt wel nodig?

En wat doe je met je overtollige spullen? Breng het naar de kringloopwinkel, de kledingbak, geef het aan iemand die het kan gebruiken of gooi het in de prullenbak.

Tips om te ontspullen, opruimen

  • Begin in de keukenkasten en kijk wat je niet meer gebruikt
  • De goede pannen bewaren
  • Loop je etenswaren eens na op houdbaarheidsdatum en gooi dit weg
  • Leg overtollig spullen aan de kant of gooi het weg
  • Bewaar alleen wat nodig is
  • Kleding langer dan een jaar niet gedragen? Breng naar de kledingbak
  • Teveel beddengoed? Geef het weg of in de prullenbak
  • Loop je dressoir eens door, daar ligt vast veel te veel
  • Overtollig speelgoed? Geef het weg, breng het naar de kringloop
  • Plaats spullen op een marktplaats

Dit is echt een aanrader, heerlijk een lege kast en dat je meteen kunt pakken wat je nodig hebt. Zo kan je toch ook veel beter schoonmaken, zonder eerst alles  aan de kant te moeten leggen.

Nu denk je vast ,maar wat heeft dit met een Voedingsdeskundige te maken? Wel, het aanpassen naar een nieuw eetpatroon, een nieuwe leefstijl en een andere mindset is ook onderdeel hiervan. En hier zul je echt veel profijt bij hebben.

https://www.voedingsdeskundige.nl/opruimen-ontspullen/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten