VL Wonen
Woningen

Meer privacy in eigen huis

Privacy is een hot topic. We leven in een wereld die steeds meer technologie heeft, en die technologie houdt jou steeds beter in de gaten. Google weet precies waar je bent geweest, advertenties worden aangepast op jouw voorkeuren, en de buurman heeft 5 camera’s alleen al aan de voordeur hangen. Gelukkig kun je thuis nog lekker doen wat je wilt. Toch? Ja hoor, althans, als je niet per ongeluk naakt voor je raam gaat staan dansen en zingen terwijl de overbuurman net de was aan het ophangen is en je met open mond aan staat te gapen. Gelukkig zijn er wat simpele opties om onze o-zo-Nederlandse huizen aan te passen.

Vensterbank styling

Het is niet ongebruikelijk in ons land om aan vensterbank styling te doen. Met vensterbank styling kun je zorgen dat je het een stuk moeilijker is om alles te zien dat er in de woonkamer gebeurd, zonder dat je per se het hele raam af aan het dekken bent. Ook kan het prima met gordijnen samen, zodat het overdag allemaal leuk uit ziet en je ’s avonds gewoon een afgesloten ruimte hebt. Bij vensterbank styling kun je denken aan plantjes op de vensterbank en hangend aan het plafond, aan beeldjes, maar ook bijvoorbeeld aan een kunstwerk van je kinderen. We kennen het allemaal wel, maar raar genoeg is niet iedereen even blij als je ook daadwerkelijk kijkt naar wat ze op de vensterbank hebben staan.

Raambekleding dakkapel

Je kunt het hebben op je voorruit, maar misschien nog belangrijker, dakkapel raambekleding. Raambekleding op je dakkapel zorgt ervoor dat je bovenin je huis (slaapkamer, zolder) net zo van privacy kunt genieten als op de benedenverdieping. Raambekleding dakkapel hoeft ook niet alleen maar voor privacy te zorgen maar kan er ook gewoon leuk uitzien. Tegenwoordig zijn ze er in allerlei patronen, klaar om aan te sluiten bij de stijl van je huis.

Eén camera

Mocht je toch zitten te denken aan een camera, dan zouden wij een deurbel camera adviseren. Zo voelt het niet alsof je opeens Big Brother bent, maar kun je het allerbelangrijkste van je huis toch nog in de gaten houden. Je ziet namelijk niet de hele tijd alles, maar wel genoeg wanneer het van belang is. Namelijk wanneer er iemand je huis in wilt, om wat voor reden dan ook.

https://raamdecokunststofkozijnen.nl/raambekleding-dakkapel/

Gerelateerde artikelen

De urban jungle woontrend, wat houdt dat in?

De voordelen van een groendak

Waar een goede folder aan moet voldoen

Verschillende voordelen van het installeren van lamellendak voor terras

Wanneer is een bouwtechnische keuring verstandig?

5 dingen die je in Eindhoven kunt doen