VL Wonen
Woning en Tuin

Een pelletkachel is super duurzaam

Tegenwoordig hoor je het vaak op het nieuws. Alles moet duurzamer en dat kan tegenwoordig. Begin uw huis te verwarmen met bijvoorbeeld een gave pelletkachel met goede houtenpellets. Een pelletkachel is een duurzame manier van uw huis gasvrij te verwarmen. Hoe werkt zo’n kachel nou precies en wat voor brandstof moet er in een pelletkachel.

Wat gaat erin een pelletkachel?

Goede vraag! Het antwoord is gelukkig heel erg simpel. houtPellets natuurlijk! Maar wat is dit precies voor product zult u denken. Dit gaan we u uitleggen. Pellets is een gerecycled materiaal van oud hout. Hout dat uit verschillende huizen en andere objecten komt. Deze worden vervolgens verpulverd en daarna verwerkt in kleine korrels. Deze korrels bevatten heel erg veel energie en kunnen dan gebruikt worden als brandstof voor de kachel. Door de hoge energiedichtheid van de houtpellets zal er bij verbranding een groter energie vrijkomen. Dit zorgt voor veel warmte.  Doordat de houtpellets een hoge energiedichtheid hebben branden ze lang.

Waar koop ik houtpellets?

Houtpellets kun je op veel verschillende plekken kopen. Zo zijn er tal van winkels en webshops waar de pellets kunnen worden aangeschaft. In de reguliere retail vindt je ze met name bij bouwmarkten en tuincentra. Op het internet zijn er zelfs speciale winkels die zich volledig richten op de verkoop van houtpellets. Zij kunnen u perfect adviseren welke pellets u het beste kunt gebruiken. Er is namelijk een groot aanbod te verkrijgen in de verschillende soorten houtpellets die u kunt kopen. Zo zijn er bruine en witte varianten. Beide varianten zijn erg goed. Echter het soort materiaal dat is gebruikt om de pellets te fabriceren verschilt. Wilt u alles te weten komen over de verschillende soorten pellets. Dan raden wij u aan advies hierover in te winnen bij één van de verschillende gespecialiseerde webshops op het internet. Zij kunnen u alles vertellen over welke soort het meest geschikt is voor uw kachel.Gerelateerde artikelen

De leukste trends voor de kinderkamer

Onderhoudsarme tuin voor bij jou thuis

Bescherming voor je zonnepanelen

Bedlampjes van bekende merken of onbekende designers

Hier wil je op letten als je je interieur wilt vernieuwen

Woonzorg in Eindhoven; welke werkwijze hanteren wij?