Maak van je tuin een plaatje!

Maak_van_je_tuin_een_plaatje

Nu de lente langzaam overloopt in de zomer, maken veel mensen hun tuin helemaal zomerproof. Maar waarom zou je jouw tuin alleen schoonmaken als je hem ook helemaal áf kunt maken? Dit doe je door jouw tuin op een paar kleine punten aan te passen, of hem helemaal op de schop te nemen. Welke optie je ook kiest, met deze tips wordt jouw tuin de mooiste van de straat!

Doe je tuin een hek cadeau

Een standaard tuin bestaat vaak uit een looppad naar de voordeur, hier en daar een plantje en misschien nog een verdwaalde bloembak in de voortuin. Wil je jouw tuin helemaal opfleuren en écht een statement laten maken? Geef je tuin dan een hek cadeau! Door te kiezen voor een mooi sierhekwerk geef je direct meer ‘body’ aan je tuin en je zorgt voor extra privacy. Het zorgt daarnaast voor een duidelijke erfscheiding en als je kleine kinderen hebt, biedt een hek ook extra veiligheid. Dit komt doordat je kinderen niet zomaar de straat op kunnen lopen.

Vergeet je achtertuin niet

Heb je een grote achtertuin? Dan kun je deze ook extra aankleden met een mooie schutting. Deze koop je bij een specialist in hekwerken en schuttingen, zoals Hekkenpoorten. Heb je voldoende ruimte, dan kun je deze ook mooi aankleden met een leuke loungeset. Dit kun je helemaal naar jouw wensen aanpassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een luxe rotan loungebank in het zwart, grijs, wit of een mooie natuurtint als bruin of groen? Voeg hier nog wat sierkussens aan toe en je hebt je eigen paradijsje in de achtertuin! Wil je graag regelmatig buiten eten, dan kun je hier nog een mooie eettafel en een paar stoelen aan toevoegen. Zo heb je alles wat je nodig hebt in je achtertuin!

Geef je tuin groen

Zeker nu duurzaamheid, klimaatverandering en een meer groen in de wereld hoog op de agenda staan, kun je met jouw tuin eigenlijk niet achterblijven. Houd je van planten, dan kun je dus veel extra groen in jouw tuin planten. Heb je echt geen groene vingers en wil je het liefste zo min mogelijk omkijken hebben naar je tuin? Dan kun je kiezen voor een volledige bestrating, maar dit oogt soms wat kil en ietwat onpersoonlijk. Je kunt er in dat geval bijvoorbeeld ook voor kiezen om het merendeel van je tuin te bestraten en op een paar plekken onderhoudsarme planten of bomen te zetten. Plaats deze centraal in de tuin of in hoge bakken, zodat je toch wat groen in je tuin hebt. Wil je ook profijt hebben van de planten in je tuin? Kies dan voor een eigen moestuintje. Net zo lekker als groente en fruit uit de supermarkt en ook nog eens beter voor de portemonnee!

 

https://hekkenpoorten.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten