Verschillende soorten vloeren voor in je woning

pexelscurtisadams15409437

De vloer is een belangrijk onderdeel van je interieur en heeft dan ook een grote invloed op de uitstraling en de sfeer van je huis. Er zijn veel verschillende vloeren te krijgen, ieder met hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. Het maakt niet uit naar welke soort vloer je op zoek bent, in deze blog zullen we een aantal verschillende vloeren bespreken zodat jij straks een goede keuze kan maken voor jouw woning.

 

Houten vloer

Hout is nog steeds een erg populaire keuze als het gaat om vloeren. In veel huizen liggen houten vloeren, maar er wordt ook nog steeds gekozen voor houten vloeren als deze er niet liggen. Dat de houten vloer zo populair is, is niet voor niets. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende houtsoorten die gaan van eiken tot mahonie. Een houten vloer biedt een aantal voordelen. Zo is deze vloer makkelijk te reinigen en is er weinig onderhoud nodig. Een populaire variant op de klassieke houten vloer is de parket vloer. Parket vloeren kun je laten schuren in Amsterdam of ergens anders in Nederland, zodat deze vloer kan stralen in je huis.

 

Tegel vloer

Kies je voor een tegel vloer dan kies je voor een makkelijke optie. De tegel vloer is verkrijgbaar in allemaal verschillende varianten en maten, waardoor er altijd een vloer tussen zit die je mooi vindt. De tegel vloer is een goede optie, omdat deze makkelijk te reinigen is met water en zeep. Heb je een vloerverwarming of ben je van plan deze te laten leggen? Dan is een tegel vloer ook een goed optie.

 

Beton vloer

Je kan ook nog kiezen voor een beton vloer. Dit is een moderne optie die zorgt voor een wat stoerdere uitstraling in je huis. Vaak is een beton vloer gemaakt van een combinatie uit zand, water, cement en grind en kun je deze vloer krijgen in verschillende kleuren en afwerkingen. Over het algemeen is dit een vloer die er strak uitziet, waardoor deze vloer vaak wordt gekozen in een modern interieur. De vloer is makkelijk te onderhouden, wat een voordeel is. Ook is deze vloer krasvrij, wat ook een voordeel is. Let er wel op dat een beton vloer vrij koud kan zijn als ondergrond, zeker in de winter.

 

https://vloerschuurexpert.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten