Loopbaanadviezen

VL wonen

Ander werk zoeken

Tijdens het uitoefenen van uw beroep is het belangrijk dat u met plezier werkt. In veel gevallen is dat zo, maar het komt voor dat u graag wat anders zou willen gaan doen. U bent op uw huidige beroep uitgekeken. Wanneer u besloten heeft dat u een ander beroep wilt gaan uitoefenen, is het belangrijk dat u dat doordacht doet. U moet niet van de ene op de andere dag naar een andere werkgever overstappen. Er zijn er veel die overstappen naar een andere werkgever, omdat het salaris aantrekkelijker is. Toch moet u daar niet alleen naar kijken. U moet eerst uitzoeken wat u daadwerkelijk wilt gaan doen. Vaak zult u er niet zelf uitkomen. Dan is het verstandig dat als u in Utrecht woont, de hulp inschakelt van een loopbaancoach. Wanneer u een voor u goede loopbaancoach heeft gevonden, dan kunt u samen uitzoeken wat een geschikte andere baan voor u is.

De loopbaancoach Utrecht

Wanneer u met een loopbaancoach gaat kijken wat een geschikte functie voor u is, zal de loopbaancoach Utrecht dat niet snel hebben gevonden. Via meerdere gesprekken probeert hij erachter te komen wat voor u een geschikte functie is. Er wordt gekeken hoe u de functie kunt invullen. Een loopbaancoach duwt u geen bepaalde richting op, maar door gesprekken probeert hij erachter te komen wat u daadwerkelijk zou willen en kunnen gaan doen in uw verdere leven. Aan het eind zal de loopbaancoach u een loopbaanadvies geven, maar de beslissing laat hij aan u over. Zo’n loopbaanadvies is nuttig, maar niet zaligmakend.

Een goed gevoel in het werk terugkrijgen

Een loopbaancoach Utrecht zal tijdens de gesprekken, die u samen heeft, niet ingaan op de voorgaande werkzaamheden. Hij zal ervoor zorgen dat u na de gesprekken een gerichte keus kunt maken, zodat u weer met een goed gevoel in het leven staat. Het kan ook voorkomen dat u het advies krijgt, voordat er verder naar een andere functie wordt gezocht om naar een therapeut te gaan. De therapeut kan aangeven of de functie, die u zou willen nemen, voor de toekomst fysiek en mentaal geschikt voor u is.

Voor welke leeftijd is er een loopbaancoach?

De leeftijd maakt niets uit wanneer u naar een geschikte baan wilt zoeken. De grootste groep personen die nog van een baan willen veranderen zijn tussen de dertig en veertig jaar. Er zijn ook personen die om de een of andere reden arbeidsongeschikt zijn geraakt. Omdat ze toch aan het arbeidsproces willen blijven deelnemen, moeten ze noodgedwongen voor een ander beroep kiezen. Voor deze groep is het goed om samen te kijken naar een geschikte andere functie. Daarbij zijn deze personen niet alleen weer goed voor de maatschappij, maar het is ook goed voor de sociale contacten.

https://www.volkerinkenpartners.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten