VL Wonen
Image default
Woning en Tuin

Lijm of kit gebruiken voor een klus?

Bij een klus kun je vaak kiezen om met spijkers of schroeven te werk te gaan, of met lijm of kit. Als je niet wilt kunt boren is lijm of kit de ideale uitkomst. Vaak worden lijm en kit op één hoop gegooid, maar er zit wel zeker verschil tussen. Zo wordt kit gebruik om kieren of naden af te sluiten of om iets waterdicht te maken. Denk hierbij aan de voegen van je badkamer. Lijm kun je gebruiken om twee oppervlakken aan elkaar te bevestigen. Zo kun je Rectavit Easy Fix gebruiken om isolatieplaten, cellenbeton, gipsplaten of andere bouwmaterialen met elkaar te verlijmen, zonder te hoeven boren.

De voordelen van Rectavit Easy Fix

Kit behoudt vaak een vorm van elasticiteit als het opgedroogd is. Lijm hardt daarentegen helemaal uit. Hierdoor sluit lijm vaak ook erg goed af. Rectavit Easy Fix zorgt namelijk voor een uitstekende hechting op veel verschillende soorten bouwmaterialen, zoals metselwerk, metaal, hout, kunststoffen zoals PVC en nog veel meer. Daarnaast is het sneldrogend en gebruiksklaar, waardoor jouw klus binnen een handomdraai geklaard is. Rectavit Easy Fix is verder erg makkelijk in gebruik en specifiek voor het afdichten en verlijmen van isolatiematerialen of voor het verlijmen van panelen zoals gipsvezelplaten, cementplaten of gipskartonplaten rechtstreeks op een muur of houten raamwerk.

De ideale toepassing

Als je iets wilt verlijmen kun je dus het beste kiezen voor lijm in plaats van kit. Ook in vochtige ruimtes is Rectavit Easy Fix een handige toepassing. Zo kun je de lijm ook gebruiken in vochtige ruimtes zoals de badkamer, doucheruimte, keuken of wasplaats.

https://www.lijmshop.be/?s=easy+fix&post_type=product

Gerelateerde artikelen

Zo maak je je zwembad klaar voor de winter

Maak kennis met Your Decoration

Velours gordijnen voor een warm, spannend en luxe interieur