Led it be

VL wonen

Iedere zichzelf respecterende interieurarchitect begint zijn klussen met het ontwerpen van een lichtplan. Waar de meubels staan of welk formaat en kleur ze hebben is voor de bepaling van de sfeer namelijk volledig ondergeschikt aan de manier waarop ze uiteindelijk kunnen worden uitgelicht. Voor de meeste vrijheid en mogelijkheden hierin ligt dan ook het gebruik van een led strip voor de hand. Dit verklaart de snelle opmars van led lampen in het algemeen en led strips in het bijzonder.

Ornament

Dat ons huis een spiegel moet zijn van onze persoonlijkheid en aan te passen moet zijn aan onze stemmingen is overduidelijk. Men zoekt niet meer met volle overtuiging naar die ene lamp die het mooi zal zoen bij de tafel, of die ene spot die nu precies dat functionele licht op die handige plek brengt. Tegenwoordig is onze verlichting een ornament op zich.

led strips geven jou en je architect meteen vanaf het begin al volledige vrijheid in het verzorgen van je licht. De slangen zijn uitermate flexibel en kunnen dus makkelijk in ieder gewenst patroon worden gelegd. De lampjes zelf zijn zo klein, dat je ze makkelijk kan verstoppen voor indirect licht of juist recht in je blikveld kan plaatsen voor functioneler licht. De plaatsing is volledig aan jou.

Soorten ledstrips

Led strips zijn te verkrijgen in een witte, een dual white, een RGB en een RGBW variant. Dit draait om de kleurmogelijkheden van de strip. Witte ledstrips geven vanzelfsprekend alleen (dimbaar) wit licht en passen dus perfect in zakelijke en minimalistische interieurs. Dual White bestaat uit ongeveer de helft aan witte led lampjes en de andere helft uit een lampjes in een brekende kleur. Via Tablet, Smartphone (Android en IOS) of computer (wifi) is de tint van je verlichting aan te passen zodat een goede simulatie van daglicht mogelijk is. RGB en RGBW varianten kunnen door een uitgekiende plaatsing van lampjes in 3 kleuren alle mogelijke kleuren maken. De RGBW onderscheid zich van de RGB voornamelijk door het feit dat deze strip een mooiere witte kleur kan weergeven. 

Klaar voor alles

Led verlichting geeft je volledige controle over de sfeer in je huis op ieder moment. Steeds meer van onze dagelijkse bezigheden raken ergens in hun uitoefening in meer of mindere mate aan de digitale snelweg, dus kunnen ook steeds meer apps, computerprogramma’s en moderne televisies zo worden ingesteld, dat zij op de juiste momenten de verlichting (kleur) van je huis aanpassen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten