Laat je spouwmuur isoleren!

Het gebeurt steeds vaker, mensen laten hun huis volledig isoleren. Isoleren kan op veel verschillende manieren. Je kan onder andere je spouwmuur, vloer, gevel, dak en ramen isoleren. Huizen die voor 1976 zijn gebouwd zijn vaak niet geïsoleerd. Dit zorgt ervoor dat deze huizen niet energiezuinig zijn. Is jouw huis gebouwd voor 1976? Of bezit je een huis met een ander bouwjaar, die niet geïsoleerd is? Laat je huis of spouwmuur isoleren, het is een investering voor de toekomst!

Wat is een spouwmuur en hoe wordt deze geïsoleerd? 

Misschien vraag je je af wat een spouwmuur is. Het kan zijn dat je er nog nooit van hebt gehoord of dat je er nog nooit over na hebt gedacht. Een spouwmuur is de muur van je huis. De spouwmuur bestaat uit twee delen: de binnenmuur en de buitenmuur. Tussen de binnenmuur en de buitenmuur bevindt zich de spouw. De spouw is de open ruimte tussen deze twee muren. Vrijwel alle huizen die na 1920 gebouwd zijn bevatten een spouwmuur. Spouwmuren zijn vanaf 1960 verplicht geworden. Een spouwmuur werd vanaf 1960 gebouwd, maar deze spouwmuren werden bijna nooit geïsoleerd. Huizen met spouwmuren worden in deze tijd standaard geïsoleerd. Maar bij oude huizen moet dit vaak nog gebeuren. Hoe wordt een spouwmuur geïsoleerd? Een spouw kan opgevuld worden met zowel glaswol als piepschuim. Het is belangrijk om van te voren goed te kijken naar het soort isolatiemateriaal dat bij jouw spouwmuur past. Vervolgens gaat een specialist de buitenmuur boren, hij boort in de voegen. Via de openingen in de buitenmuur wordt met isolatiemateriaal de spouwmuur opgevuld. Sommige mensen willen een spouwmuur niet isoleren, zij zijn bang voor problemen met vocht. Goed nieuws: veel huizen zijn tegenwoordig goed geventileerd, het komt dus vrijwel niet meer voor dat er problemen zijn met vocht door het isoleren van je spouwmuur. Is jouw spouwmuur al geïsoleerd? 

Waarom isolatie? 

Waarom kiezen mensen voor isolatie? Isolatie heeft veel voordelen, vandaar dat ook steeds meer mensen ervoor kiezen om hun huis te laten isoleren. Een huis dat geïsoleerd is, is energiezuinig. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte, die je krijgt door bijvoorbeeld het gebruik van een centrale verwarming, het huis niet snel verlaat. In de zomer daarentegen zorgt isolatie voor een een koel huis, het laat de warmte niet gauw binnen. Doordat de warmte beter in het huis blijft hangen hoeft er ook minder gestookt te worden. De centrale verwarming hoeft bijvoorbeeld vaak aan. Dit zorgt ervoor dat de energiekosten ook zullen dalen. En dit heeft weer het effect dat er minder C02 wordt uitgestoten. Als je ervoor kiest om je spouwmuur te laten isoleren zullen er ook veel minder geluiden van buitenaf je huis binnendringen. Al met al zorgt isolatie ervoor dat wonen prettiger wordt. Je bent veel minder geld kwijt, het is goed voor het milieu en je hebt geen last meer van geluiden die van buitenaf komen. Laat jouw spouwmuur isoleren en ontdek de voordelen!

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten