Jouw eigen huis verkopen en terughuren

VL wonen

Tegenwoordig is het steeds populair om jouw eigen huis verkopen en terughuren, bij Thuisborg.nl. Veel ouderen zitten ermee in hun maag: ze hebben veel vermogen, maar alles zit vooral in hun huis en verhuizen willen mensen op die leeftijd liever niet. maar toch hebben die mensen wel het geld nodig. Daarom is er een andere oplossing: namelijk het huis verkopen, de opbrengsten daarvan incasseren en vervolgens hetzelfde huis terug huren. Er zijn veel bedrijven bij wie je dat kan doen, of investeerders. Er zijn natuurlijk paar voorwaarden waar de mensen aan moeten voldoen, maar het is wel een goede oplossing als je geld nodig hebt.

Voorwaarden

Er zijn natuurlijk paar voorwaarden om je huis verkopen en terughuren. Het kan bijvoorbeeld vanaf 65 jaar voor oudere die hun financiën op orde hebben. de woning moet zelf ook goed onderhouden zijn en een waarde hebben tussen bepaald geld. De hypotheek hoeft weer niet helemaal afgelost te zijn, maar de ouderen moeten de verplichtingen van de huur wel kunnen betalen.

Als je dus aan die voorwaarden voldoet en graag snel geld wilt, kan je gebruik maken van deze optie. Daarbij krijgen de mensen tachtig procent van de marktwaarde van hun huis bij de meeste bedrijven, die deze optie aanbieden. Maar de plus punt natuurlijk – je mag daar blijven wonen. Bekende omgeving, je eigen huis, alles wat je gewend bent. De supermarkt in de buurt, waar je al alle kassières kent. Het is wel zeker een voordeel.

Huis verkopen en terughuren

De optie huis verkopen en terughuren is momenteel ook bekend in Nederland. Dit proces namelijk “sale and lease back” is in landen als Frankrijk en Duitsland heel populair. Toch gaan in Nederland ook steeds meer gebruik van maken, omdat het gewoon voordeling uitkomt voor de ouderen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten