Je dakkapel opknappen, zoveel kost het

VL wonen

Eens in de zoveel jaar is je dakkapel toe aan een opknapbeurt. Wanneer dit precies is, is o.a. afhankelijk van het materiaal waarvan hij is gemaakt. Een bestaande dakkapel renoveren is altijd voordeliger dan een nieuwe plaatsen. Je kunt dit het best aan een professional overlaten! Welke werkzaamheden worden uitgevoerd? En wat zijn de kosten van een dakkapel opknappen? We hebben het voor je op een rij gezet.

Je dakkapel opknappen

Bij een dakkapel renovatie worden alle verouderde delen vervangen, de zijwanden en de kozijnen bijvoorbeeld. De constructie is vaak nog in prima staat. Qua werkzaamheden kun je denken aan het vervangen van de boeidelen, zijwanden, loodslabben en dakbedekking, de dakkapel isoleren en aan onderhoud en reparatie van de kozijnen. Het resultaat? Een (bijna) nieuwe aanbouw, die weer jaren mee kan!

Hoeveel kost een dakkapel renoveren?

Hoeveel het kost om je dakkapel te laten opknappen is afhankelijk van verschillende factoren. Van de afmetingen van de dakkapel bijvoorbeeld en van het materiaal: heb je een kunststof dakkapel of één van hout? Gemiddeld genomen betaal je tussen de 650 en 4.000 euro voor de renovatie van een klein basismodel van 1,5 x 2,5 meter.

Is een dakkapel een goede investering?

Een dakkapel op je woning is zeker een goede investering. Makelaars kijken bij de taxatie van een woning o.a. naar het totale aantal vierkante meters. Een dakkapel betekent meer vierkante meters en dus een hogere marktwaarde voor je woning! Je kunt ook een dakkapel laten aanbouwen om een extra kamer te creëren op zolder. Extra slaapkamers zorgen er ook voor dat je woningwaarde zal stijgen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten