Is hitte de meest effectieve bedwantsen behandeling?

VL wonen

Bedwantsen zijn kleine vervelende insecten die je steeds vaker in Europa tegenkomt, dit is vooral te wijten aan het feit dat ze overvloedig aanwezig zijn in (buitenlandse) hotels. Op deze manier nemen we ze vaak zelf mee naar huis, enkele eitjes of beestjes op wat kleren of in een koffer worden zeer snel een plaag.

We gaven je al goede raad over hoe je dit gevaar kan minimaliseren door op te letten als je op hotel bent maar ook als je terugkomt van je reis kan je thuis voorzorgsmaatregelen nemen. Je koffer in de badkamer of kelder (tegelvloer) zetten in plaats van op meubels of tapijt in je slaapkamer. Maar ook door al je kleren zo snel mogelijk warm te wassen of drogen. Enkele uren boven de 50 ° Celsius zijn dodelijk voor de bedwantsen en hun eitjes.

Maar als je ondanks alles toch nog met een plaag zit schakel je best een professional in ongediertebestrijding in. Bedwantsen bestrijden eens ze nestelen is erg moeilijk, de miniscule eitjes kunnen in elke spleet of wand achterblijven en je bent weer bij af.

Limas Hygienics heeft een zeer effectieve bedwantsen behandeling op basis van hitte. Speciale apparatuur zorgt ervoor dat uw woning of de betrokken ruimtes volledig en tijdens enkele uren tot tussen de 50 en 60 graden Celsius verhit worden. Je kan je inbeelden dat je van de ruimtes even een kleine sauna maakt, als je daar ervaring mee hebt weet je hoe het onmogelijk is om te ontsnappen aan de hitte die zich elk in echt hoekje en spleetje van de ruimte zal dringen. Enkele uren van deze bedwantsen behandeling zijn dodelijk voor het insect en de eventuele eitjes, en je bent zeker dat er niets is blijven liggen.

Deze manier van bedwantsen bestrijden met hitte is daarbij ook een heel duurzame manier van werken. Er komt geen gif aan te pas en de ruimte is bijna onmiddellijk (ze moet natuurlijk wat afkoelen) terug bruikbaar. Buiten de gebruikte elektriciteit om het verwarmingsapparaat aan te drijven is er dus bijna geen impact op het milieu. De duurtijd van de interventie hangt ook af van de ruimte, er moet een bepaalde tijd een minimumtemperatuur zijn, bij een hogere temperatuur kan de (+60 °C) kan het op een tweetal uren, bij onze standaard temperatuur (+50 °C) neemt het ongeveer een 4 tal uur in beslag om zeker te zijn.

Hebt u vragen over bedwantsen bestrijden met hitte? Neem dan vrijblijvend contact op met Limas Hygienics.

http://www.limashygienics.be/nl/blog/bedwantsen-behandeling

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten