VL Wonen
Wonen in een appartement

Inspiratie voor een Ikea keuken

VL wonen

Een Ikea keuken kan je helemaal naar eigen smaak inrichten. Het ontwerpen van je eigen Ikea keuken is niet altijd gemakkelijk. Je hebt namelijk ontzettend veel keus!  Om je op weg te helpen, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. 

 

Kies je keukenstijl

Met de keukens van Ikea heb je keuze uit verschillende stijlen. Zo heb je onder andere de volgende stijlen: landelijk, modern en robuust. Elke stijl komt dan ook weer in elke mogelijke kleur. Een moderne keuken kenmerkt zich door de strakke lijnen en de nieuwste apparatuur. Wit en zwart zijn de meest gebruikelijke kleuren bij een moderne keuken. Een landelijke keuken heeft vaak wat meer tierelantijntjes en kenmerkt zich door rustige kleuren, zoals gebroken wit of een zandkleur. 

Ben je opzoek naar een originele keuken? Een groene keuken in een landelijke stijl is bijvoorbeeld een toegankelijke optie om jouw keuken er net iets anders uit te laten zien. Je kan ook kiezen voor een Scandinavische keuken met meer hout verwerkt. Hiermee krijg je een moderne, maar natuurlijke, sfeer.

Alles is te combineren

Met het kiezen van een Ikea keuken kun je veel zelf bepalen. Je hebt de keuze tussen verschillende kastdeurtjes, apparatuur, werkbladen, handgrepen en knoppen. Alles kan gekozen worden uit dezelfde serie. Je kan er ook voor kiezen om verschillende series met elkaar te combineren. Met een gekozen stijl kun je de handgrepen en knoppen veranderen om jouw eigen originele stijl te creëren.

Je kunt online op de Ikea website een keukenafspraak maken om online te kijken naar alle mogelijke opties voor jouw keuken. Daarnaast kun je langs Ikea gaan om een goede indruk te krijgen. Met het ontwerpen van een keuken is het prettig om al het materiaal in het echt te kunnen zien. Zo kan je een goed geïnformeerde beslissing maken.

Heb je een Ikea keuken gekozen? Vergeet dan niet om de kosten van het plaatsen van een Ikea keuken van tevoren te checken. 

Ben je eruit welke Ikea je wilt laten plaatsen? Je kunt jouw nieuwe keuken laten installeren door een vakspecialist bij jou in de buurt.