Hoe worden de zonnepanelen op het dak geïnstalleerd?

VL wonen

Het installeren van zonnepanelen op uw dak is een complex project, dat velen gebruikers in het hele land beginnen te verkennen. Hoewel de meeste mensen weten wat zonnepanelen zijn, zijn velen zich niet bewust van de details die komen kijken bij het opzetten van een compleet zonnepanelen systeem.

Terwijl dit artikel de verschillende elementen schetst die betrokken zijn bij het installeren van een zonne-energiesysteem (om nog maar te zwijgen van de verschillende stappen met betrekking tot de eigenlijke installatie van de zonnepanelen zelf) raden wij u ten zeerste aan om een gecertificeerde professional in te huren om de klus goed te klaren. Het doel van dit artikel is om u te wapenen met meer informatie over het proces zelf om u beter uit te rusten voor een project van deze omvang en onderneming.

Soorten zonne-energie voor thuis

Er zijn een paar manieren waarop u stroom kunt opwekken voor uw huis door het installeren van zonnepanelen. Het is belangrijk om uw opties te begrijpen om uw systeem correct in te stellen en te beginnen met het profiteren van zonne-energie. Als u meer hulp nodig heeft bij het beslissen over de beste optie voor uw huis, neem dan contact op met Ribbers Solarworks. Zij zullen de aanvullende informatie die u nodig hebt.

In het algemeen zijn er drie hoofdtypen van zonne-energie voor de woning. Deze omvatten:

Net aangesloten (geen batterijen)

Dit type installatie is het goedkoopst en eenvoudigst.

Bij dit type zonne-energie wordt het systeem zonder enige back-up aangesloten op het elektriciteitsnet omdat u het elektriciteitsnet gebruikt in plaats van de accu. Als uw huis meer stroom nodig heeft, verbruikt het gewoon wat het nodig heeft van het net. Wanneer uw systeem meer elektriciteit opwekt dan u kunt verbruiken, wordt die stroom aan het elektriciteitsnet (lokaal nutsbedrijf) gegeven.

Het kredietbedrag dat u voor dit overschot aan stroom kunt ontvangen, is afhankelijk van uw energieleverancier. Een ding om in gedachten te houden voordat u kiest voor dit type van zonne-energie is dat als het net uitvalt, de stroom in uw huis ook uitvalt.

Net aangesloten (met batterijen)

Het belangrijkste verschil met dit type zonne-energiesysteem is dat u naast uw aansluiting op het elektriciteitsnet ook accu’s heeft. Dit betekent dat de accu’s als opslagruimte voor stroom dienen, zodat als het elektriciteitsnet uitvalt, de stroom uit uw accu uw lampen blijft branden. Als uw zonne-energiesysteem meer energie genereert dan u verbruikt, gaat het door naar het elektriciteitsnet. Dit type systeem kan vrij duur zijn en is veel ingewikkelder te installeren. Daarom wordt dit type systeem vaak gebruikt in ziekenhuizen (bijvoorbeeld) omdat ze specifieke behoeften hebben die altijd stroom nodig hebben.

Buiten het net

Met dit type systeem bent u niet verbonden met uw nutsbedrijf. Het systeem zal zijn eigen stroom opwekken, opslaan en verbruiken, zonder enige hulp van externe bronnen. Deze installatie is lastig omdat de aannemer de exacte hoeveelheid stroom moet weten die u nodig heeft. Dit systeem wordt vaker gebruikt in landelijke gebieden waar de kosten voor het inschakelen van stroom van een nutsbedrijf zeer hoog zijn. Deze optie is niet echt aan te raden als u in een grote stad of dichtbevolkt gebied woont.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten