Hoe kies je de juiste dakbedekking voor je dakrenovatie?

VL wonen

Je dakbedekking is toch wel het visitekaartje van je dak, net zoals het juiste kapsel bij het juiste gezichtstype een groot deel van de look kan bepalen is ook de dakbedekking verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstraling van je huis. Het loont dan ook de moeite om hier even stil bij te staan, we beperken ons in dit artikel tot de hellende daken. Niet dat de dakbedekking bij een plat dak minder van belang is, maar ze is nu eenmaal minder zichtbaar en dus is de uitstraling bij deze dakwerken ook niet zo heel belangrijk.

DE FAVORIET: DAKPANNEN

Dakpannen blijven een vaste waarde bij dakrenovaties. Ze zijn door hun populariteit dan ook in verschillende vormen, kleuren, materialen, maten en -zeker niet onbelangrijk- prijsklassen beschikbaar. Wist je trouwens dat er tegenwoordig zelfs dakpannen bestaan met ingebouwde zonnepanelen of zonnepanelen in de vorm van dakpannen afhankelijk van hoe je ernaar kijkt. Wil je een huis dat in de rij past, maar er toch je eigen stempel erop drukken dan kunnen dakpannen zeker een solide keuze zijn voor jou.

DE KLASSIEKER: LEIEN

Leien zijn bij dakwerken een klassieker. De hoeves en statigere woningen in Vlaanderen zijn vaak bedekt met leien. Doe je dakwerken aan een oudere woning check dan ook of de bestaande leien geen asbest bevatten, sinds 1998 zijn die niet meer in de handel maar ze kunnen nog wel op het dak liggen. Ze moeten met een specifieke techniek afgenomen en verwerkt worden. Los van deze opmerking blijven leien gewoon prachtig op het juiste dak, ook hier zijn er verschillende soorten van natuursteen tot kunstleien. De kleuren en vormen zijn beperkter dan bij dakpannen maar er is toch nog zeker keuze te over.

DE DROMER: RIET

Een rieten dak geeft een huis gewoon een speciale charme. Je ziet het steeds minder in het straatbeeld dus het is echt wel een statement, de isolatiewaarde van een rieten dak is trouwens enorm goed. De meerkost van het materiaal kan je voor een deel terugwinnen door het feit dat je geen dakisolatie meer moet bijzetten. Deze dakbedekking is dan ook heel natuurvriendelijk en gaat tot wel 35 jaar mee. Als je over riet gaat dromen praat dan ook zeker eens met je verzekeraar, een brandverzekering kan wel eens duurder uitvallen als je niet aan de juiste voorwaarden zou voldoen.

Heb je vragen over dakwerken of dakrenovatie neem dan vrijblijvend contact op met Limas@Home voor advies op maat.

http://www.limasathome.be/nl/blog/juiste-dakbedekking-voor-dakrenovatie

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten