VL Wonen
Persoonlijke organisatie

Hoe je jezelf kan blijven ontwikkelen naast je baan!

Wil je graag naast je baan nieuwe dingen blijven leren? Veel mensen vinden het lastig om naast hun baan actief te werken aan hun eigen ontwikkeling en groeit. Het ontwikkelen van nieuwe skills hoeft echter helemaal niet lastig te zijn! Zeker met de huidige technologieën is het super simpel om je talent en interesses verder te ontwikkelen. In deze blogs geven we je tips over hoe simpel het is om naast je baan iets nieuws te leren. 

E learning training

Meld je aan voor een e-learning training! E-learning bestaat uit al het onderwijs dat online wordt aangeboden. Online leren biedt veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld zelf inplannen wanneer je wilt leren. Dit maakt dat e-learning prima te combineren is met je huidige baan. De online modules bestaan uit interactieve instructievideo’s die je rustig kunt bestuderen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een laptop, tablet of telefoon. 

Werk aan je soft skills

Nieuwe skills leer je niet altijd door het volgen van een opleiding. Het is soms ook heel nuttig om iets over jezelf te leren. Bijvoorbeeld wat je sterke en zwakke punten zijn. Online kan je veel gratis persoonlijkheidstesten vinden om meer inzicht te krijgen in je talenten en persoonlijkheid. Deze persoonlijkheidstesten duren vaak niet langer dan één uur en kunnen je veel inzicht geven. Met deze inzichten kun je vervolgens aan de slag gaan om je sociale en communicatieve vaardigheden te verbeteren. 

Luister informatieve podcasts 

Tegenwoordig is er een groot aanbod van informatieve podcasts te beluisteren via audio-streamingsdiensten. Een abonnement op een audio-streamingsdienst is meestal niet meer dan een paar euro per maand. Met een abonnement heb je toegang tot podcasts over de meest uiteenlopende onderwerpen, bijvoorbeeld technologie, business of geschiedenis. Het voordeel van een podcast is dat je ernaar kunt luisteren tijdens het wandelen of in de auto. Zo leer je wat nieuws tijdens een wandeling door de natuur of wanneer je van je werk naar huis rijdt. 

Leren via YouTube

Wil je graag een korte uitleg of meer informatie over een specifiek onderwerp? Het zal je misschien verbazen, maar via YouTube heb je toegang tot veel korte leerzame video’s. De meeste informatieve video’s zijn in het Engels. Geen zorgen als je Engels niet zo goed is! Er is vaak ook Nederlandse ondertiteling. Een voorbeeld van leuke informatieve filmpjes zijn Ted Talks. Ted Talks zijn Filmpjes van rond de 15 minuten waarin sprekers vertellen over uiteenlopende onderwerpen. Super leerzaam en interessant!

 

https://www.elearningtraining.nl/