Nooit meer koud in je eigen huis, zo doe je dat

Met de lage temperaturen is het heel normaal om de verwarming wat hoger te zetten. Helaas is dat met de gasprijzen van nu een stuk duurder dan vorig jaar. Daarom is Nederland massaal op zoek naar alternatieven en in dit artikel willen we je graag een aantal tips geven om de rekening laag te houden.

Tips voor het besparen op de energierekening

De meest simpele manier om de rekening voor de verwarming laag te houden is door de verwarming uit te laten of iets lager te zetten. Je moet het alleen niet koud krijgen als je wilt ontspannen op de bank. Veel Nederlanders trekken daarom een extra trui en trainingsbroek aan en gaan onder een deken liggen.

Met een bank deken blijf je het warm hebben, ongeacht de temperatuur op de verwarming. Wat handig is aan dekens is dat je ze in de avonduren ook gewoon mee naar buiten kunt nemen. Ook voor onderweg in de auto zijn ze heel handig. Een goede toevoeging dus relax assortiment. 

Een andere tip die zeer goed werkt voor het verlagen van je beurs is koud douchen. Er is veel onderzoek naar gedaan en het blijkt ook nog eens een gezonde optie te zijn. Mentaal doe je iets wat je liever niet doet en dat maakt je klaar voor de dag. Bovendien helpt het je met de bloedsomloop.

We zijn ons ervan bewust dat het misschien niet de prettigste optie is van onze aanbevelingen. Warm douchen is voor veel mensen een guilty pleasure. Toch blijkt het gebruik van een warme douche een van de grootste gas vreters te zijn. Iedere dag warm douchen levert je aan het einde van het jaar een gasrekening op van tussen de € 100 en € 200. 

Waar ook veel mensen niet aan denken is waar ze de verwarming aan zetten. In de bijkeuken bijvoorbeeld of boven op de gang is het niet nodig om de verwarming altijd aan het hebben. De thermostaat dicht draaien zorgt er al voor dat je op deze plekken niet onnodig aan het stoken bent. 

De laatste tip die we je mee willen geven gaat over de gordijnen. Doe deze altijd dicht zodra de verwarming aan staat. Ramen zijn namelijk altijd relatief koud vergeleken met de temperatuur in je huis. Door de ramen ‘af te sluiten’ met gordijnen blijft het warm in je woonkamer. 

Hangen je gordijnen over de verwarming heen? Dan kun je overwegen om de gordijnen in te korten. Hierdoor gaat de warmte de woonkamer in en blijft de kou achter de gordijnen. 

Onze aanbevelingen lijken misschien relatief simpel. Toch zijn het juiste deze kleine aanpassingen in je levensstijl en woonkamer die ervoor zorgen dat je rekening aan het einde van het jaar een stuk lager is. Ze tellen namelijk allemaal bij elkaar op. Je dagelijkse leven is de voornaamste grootgebruiker. Je kunt hier beter op besparen dan eens in de maand niet meer in bad gaan of iets dergelijks.

Kortom. Door de verwarming lager te zetten door een deken te gebruiken en te letten op waar de kou je huis binnen komt, bespaar je veel op je gasrekening. Ben jij al klaar voor de winter?

 

https://www.belieff.com/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten