Kan onder een natuursteenvloer altijd een vloer verwarming?

Waar op te letten met vloerverwarming.

Als het gaat om het kiezen tussen keramische of porseleinen tegels en natuursteen, was het vroeger een gemakkelijkere beslissing, want als je de authentieke uitstraling wilde, was natuursteen de juiste keuze. Met de enorme verbeteringen die in de loop der jaren zijn aangebracht aan de afwerking van keramische en porseleinen tegels, wordt het steeds moeilijker. Beide vormen een mooie vloerafwerking voor vloerverwarming, maar als je ervoor kiest om voor de natuursteenroute te gaan, waar moet je dan op letten als je elektrische vloerverwarming installeert?

Natuursteen is een prima vloerafwerking om te gebruiken bij vloerverwarming omdat ze zo goed warmte geleiden en warmte opslaan. Als je erover denkt om de natuursteenroute te volgen, zal de overgrote meerderheid van steenleveranciers aangeven welke opties het beste zijn voor vloerverwarming, maar een paar voorbeelden zijn;

Kalksteen: biedt een geweldige tijdloze afwerking, maar moet zorgvuldig worden geplaatst.
Marmer: verkrijgbaar in veel verschillende diktes en een geweldige warmtegeleider.
Leisteen: perfect voor vloerverwarming omdat het een van de beste warmtegeleiders is in de categorie natuursteen.

Wat zijn de risico’s  van vloerverwarming?

Het grootste risico bij een natuurstenen vloer is het scheuren van de tegel of de voegvoegen. Hiervoor zijn weinig redenen. Temperatuurschommelingen in de tegel en/of ondergrond door verhitting. koelcycli en zelfs seizoensgebonden temperatuurveranderingen kunnen allemaal bijdragen.
Een ander risico bij het leggen van een natuurstenen vloer over vloerverwarming is het risico dat de verwarmingskabel per ongeluk blijft haken met de troffel bij het aanbrengen van lijm.
Tot slot moet u ervoor zorgen dat de ondervloer waarop u uw elektrische vloerverwarming installeert waterpas is. Dit is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en niet wordt beïnvloed door verschillende diktes van de zelfklevende hoes. Sommige van deze risico’s kunnen worden beperkt door gebruik te maken van een flexibele tegellijm en voegmortel op cementbasis en door voldoende voorzieningen te treffen voor uitzetting en krimp.

Een vooronderzoek bij een gerenomeerde tegelspecialist is geen overbodige luxe. Deze tegelspecialist heeft een grote showroom.

https://flevisteen.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten