Hoe draag je eigenlijk een horloge?

Een horloge is vandaag de dag niet meer uit het straatbeeld te denken. Overal waar je om je heen kijkt zie je wel iemand die een horloge draagt. Is het niet een Daniel Wellington dan is het wel een Apple Watch, Casio, Citizen horloge of een Armani watch. Tegenwoordig bieden horloges meer dan alleen functionaliteit. Het gaat niet meer alleen om het kijken van de tijd, maar het gaat verder dan dat. Horloges worden vandaag de dag gezien als een accessoire. Met dit in het achterhoofd zijn horloges tegenwoordig dus een fashion item, althans in veel gevallen. Maar hoe draag je dan eigenlijk een horloge? Is het links of rechts? Goede vraag. Wil je je aan de officiële etiquette houden? Dan draag je een horloge aan je niet-dominante hand. Maar wil je meer weten over hoe dat tegenwoordig is en wat de mogelijkheden zijn? Wij vertellen je alles wat je moet weten over horloges en het dragen van een horloge.

De geschiedenis van het horloge en het dragen

We gaan even terug in de tijd. Naar de vorige eeuw om precies te zijn. In deze eeuw verschenen de eerste polshorloges. Alle horloges hadden in deze tijd een mechanisch uurwerk en dus waren de horloges opwindbaar. Het opwindknopje zat altijd aan de rechterkant van het horloge. Hierdoor was het eenvoudiger om je horloge links te dragen, zodat je deze met je sterke hand, je rechter hand, eenvoudig kon aandraaien. Ook voor linkshandige was dit het geval. Daarbij werkte iedereen ook met zijn rechterhand. Hierdoor werd het horloge links gedragen om beschadigingen te voorkomen.

Ontwikkelingen op de markt

Een aantal jaren later verschenen de eerste horloges met quartz uurwerk. Deze dienden niet meer opgewonden te worden en hoefden dus niet meer per se links gedragen te worden.

Hoe draag je anno 2022 een horloge?

Maar goed, dat was vroeger. Hoe zit het tegenwoordig? Als we eerlijk zijn maakt het tegenwoordig echt niet uit hoe je jouw horloge draagt. Links of rechts? Dit mag je lekker zelf bepalen.

Match je horloge met je oorbellen

Anno 2022 is het razend populair om bijvoorbeeld je gouden horloge te matchen met gouden oorbellen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten