Wat is veganistisch eten nu eigenlijk?

Het is geen geheim dat er vandaag de dag een stuk minder vlees wordt gegeten dan een aantal jaar geleden. Steeds meer mensen worden zich bewust van het dierenleed en zien in dat een leven zonder vlees ook zeker mogelijk is. Volgens veel vegetariërs en veganisten zelfs nog beter dan met vlees. Het is een grote stap voor de mensheid en juist daarom is de overgang zo een gevoelig onderwerp. Het aantal vegetariërs en veganisten stijgt met de dag, maar een hele grote groep mensen, de flinke meerderheid zelfs, blijft vlees eten. En dat mag natuurlijk iedereen voor zichzelf bepalen. Wil jij graag wat meer vegan eten en vraag je je af wat het vegan zijn nu precies inhoudt? In dit artikel leggen wij je uit wat veganistisch zijn betekent en wat je precies wel en niet mag eten. Verder behandelen we enkele voordelen van veganistisch eten en als kers op de taart geven wij je een leuke tip waar je heerlijk veganistisch uit eten kunt!

Wat is vegan precies?

De termen vegetariër en veganist worden vaak door elkaar gehaald en dat is ook niet zo goed. Alhoewel beide geen vlees eten gaat een veganist nog een stapje verder. Het is een levensstijl waarbij, voor zover haalbaar, wordt afgezien van alle vormen van exploitatie (en wreedheid) naar dieren voor eten, kleding of welke doeleinden dan ook. Vegetariërs eten alleen geen vlees en vis. Veganisten drinken daarbij ook alleen maar plantaardige producten. Denk hierbij dat melk, yoghurt, eieren en zelfs honing naar links worden geschoven door veganisten.

Wat kan je eten als je vegan bent?

Maak je geen zorgen. Je kunt als veganist onwijs veel andere dingen eten en drinken. Waar dit vroeger nog best lastig was, is dit vandaag de dag wel anders. In elke supermarkt, al is het de Jumbo of de Albert Heijn, kom je speciale veganistische rekken tegen. Je kunt dus genoeg eten als veganist, vaak nog lekker ook! Wil je bijvoorbeeld uit eten? Dan kun je bijvoorbeeld naar een glutenvrij restaurant in Groningen gaan.

Uit eten als vegan

Wil je uit eten in een lekker veganistisch restaurant? Dan is Restaurant de Zevende Hemel precies wat je zoekt. Op zoek naar een veganistisch restaurant in Groningen? Reserveer nu je tafeltje!

 

 

 

 

 

 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten